През последните няколко седмици си стоим повече вкъщи, отколкото сме

...
През последните няколко седмици си стоим повече вкъщи, отколкото сме
Коментари Харесай

Домашната изолация, работата вкъщи и защо да не седим повече от два часа, без да ставаме

През последните няколко седмици си стоим повече у дома, в сравнение с сме привикнали. И без значение дали работим, или просто лежим на дивана, истината е, че сме по-малко преносими.

Прекарваме часове, седнали пред компютъра или тв приемника, без опция да излезем на открито, с цел да се поразтъпчем малко. А от всичко това страда освен гърбът ни, само че краката и кръвообращението ни.

За да се избегнат последствията от прекарването на доста време в седнало състояние, от Hola се съветват с няколко физиотерапевта, които дават насоки какво да вършим и не да вършим, до момента в който стоим толкоз доста време у дома.

Един от най-важните препоръки на експертите е да не прекарваме повече от два часа седнали на едно място. Важно е да се разхождаме, даже и да единствено от едната стая в другата и да разтягаме краката си постоянно.

Препоръчително е и да не държим краката си кръстосани. Едва ли има някой, който не го прави, само че от огромно значение е да носим комфортни и необятни облекла, които не затрудняват циркулацията на кръвта.

В случай че има хора с проблеми с кръвообращението, се предлага потреблението на компресионни чорапи. Периодично би трябвало да пием и задоволително течности, с цел да подобрим придвижването на кръвта.

Нека не забравяме, че даже и седнали, можем вършим извършения с краката, като да вземем за пример да въртим глезените си, което още веднъж ще ни помогне да подобрим циркулацията, припомнят от Hola. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР