През последните няколко седмици седем нови автомобила са били тествани

...
През последните няколко седмици седем нови автомобила са били тествани
Коментари Харесай

„Звездопад“ в краш тестовете на Euro NCAP

През последните няколко седмици седем нови автомобила са били тествани за сигурност от самостоятелната организация Euro NCAP. Сред оценените с най-високата оценка пет звезди са Alfa Romeo Tonale, Kia Sportage и електрическата Cupra Born. Mercedes T-Class и Citan Tourer също се класираха за пет звезди.
Микроавтомобилът Aygo X на Toyota и напълно електрическият i4 на BMW са с по четири звезди.

Tonale, първият напълно нов модел на Alfa Romeo след Stelvio през 2016 година, дава отговор на всички условия за 5-звезден рейтинг, макар неналичието на централни въздушни възглавници и потвърди, че е благонадежден сътрудник при конфликт с преден удар. Като цяло този SUV се показва добре при проби за отбягване на конфликти сред транспортни средства и уязвими участници в придвижването и предлага помощник за внимание, който може да открие сънливостта на лидера.

Kia Sportage споделя платформата с 5-звездния Hyundai Tucson, тестван през 2021 година Той е също толкоз добре оборудван, показва се сходно в тестванията за сигурност и също получава пет звезди. Същото важи и за Cupra Born, по-спортната опция на VW Group на ID.3.

В сегмента на вановете Mercedes предлага Citan Tourer и неговата по-класна версия T-Class. И двата споделят платформата на Renault Kangoo, само че са по-добре оборудвани на всички места, като да вземем за пример с нова централна въздушна възглавница за спомагателна отбрана при непряк удар и мощни функционалности за дейна сигурност.

Toyota Aygo X е най-новото попълнение в мощно конкурентния супермини сегмент, където всяко евро е от голяма важност. Малкият градски кросовър се показва добре като цяло, само че жертва за ради по-достъпна цена някои по-модерни системи за сигурност, което води до оценка от 4 звезди.

И най-после, изцяло електрическият стилен автомобил i4 на BMW демонстрира, че луксът не постоянно е еднакъв на по-добра сигурност. Оборудван със датчици, сходни на тези на Серия 3, тествани през 2019 година, e-седанът пропусна няколко сериозни точки, когато стана дума за отбягване на произшествия и реализира оценка от единствено 4 звезди.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР