През последните няколко години в мрежата се носят слухове за

...
През последните няколко години в мрежата се носят слухове за
Коментари Харесай

Гъвкав смартфон Galaxy X няма да има

През последните няколко години в мрежата се носят клюки за загадъчния смарт телефон Samsung Galaxy X, който би трябвало да преобърне визията на всички хора за мобилните устройства с главата надолу, принуждавайки ги да мислят по друг метод. Според слуховете, бъдещото устройство ще може да се похвали със сгъваем екран, корпус и редица други функционалности, които не могат да се срещнат в сегашните телефони, даже и в най-скъпите.

Всичко това обаче няма да се сбъдне през идващите години, оповестява благонадежден източник. Топ-мениджърът на Qualcomm Салман Сайд в изявление за публицисти заяви, че никакъв еластичен Samsung Galaxy X или каквото и да е друго мобилно устройство с такава специфичност няма да има в обозримо бъдеще. Причината в действителност е в незадоволителното равнище на развиване на технологиите, което не разрешава да се направи подобен OLED-екран, който да може да бъде сгъван и разгъван голям брой пъти – десетки хиляди, в случай че става въпрос за ежедневна приложимост на сходно устройство.



Според този почитан чиновник, който се намира в центъра на цялата IT-индустрия, все още нито един производител, в това число и Samsung, няма сегашна гъвкава матрица. Има единствено прототипи, всеки от които е надалеч от крайните подготвени артикули. Инженерите не могат да създадат по този начин, че OLED да не се чупи т.е. неговата структура да не се нарушава. Към момента, множеството огъвания отлепват подложката от панела, което е просто неприемливо.

Освен това, транзисторите във всички сегашни AMOLED-екрани са най-слабото звено, защото те са виновни за зареждането на пикселите. Те не разполагат с задоволително ресурс от еластичност, с цел да устоят на многократните огъвания. Да, няколко пъти, без никакви последици екранът се извива въз основата на органични светодиоди, само че по-късно зародят градивни проблеми – стартира отлепване на пластовете, а някои обособени пиксели, заради нарушаване в транзисторите (захранването), просто стопират да работят.



Ето за какво еластичен Samsung Galaxy X и негови аналози в идващите няколко години няма да има. Експертът счита, че в случай че южнокорейската корпорация пусне сходно устройство, то ще бъде снабдено с два самостоятелни един от различен физически екрана, сред които няма да има някакви рамки, с цел да се подсигурява целостта на картината. Реализирането на подобен дизайн е доста по-лесно, в сравнение с основаването на същински еластичен OLED-екран, създаването на който може да се осъществя единствено след 4-5 години. По-рано станаха известни проектите на Apple през 2020 година да пусне на пазара „шоков смартфон“, който ще удиви всички.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР