През последните няколко години безконтактните плащания се превърнаха в неразделна

...
През последните няколко години безконтактните плащания се превърнаха в неразделна
Коментари Харесай

MasterCard разработва система за плащане с усмивка

През последните няколко години безконтактните заплащания се трансфораха в неразделна част за доста хора по света. И по този начин, една от платежните системи предприе идната стъпка за опростяване на този развой.

Става дума за Mastercard, които показаха най-новия си план – Biometric Checkout Program. Същността му е да даде на потребителя опция да заплаща за покупки, без да се постанова да бcркd в джоба си за карта или смарт телефон. Вместо това той би трябвало да употребява биометрични данни: да се усмихне на камерата или да държи ръката си над скенера, с цел да удостовери транзакцията.

Инициативата допуска, че ще би трябвало да имате предварителна регистрация. За новата услуга Mastercard сплотява напъните си с Fujitsu, NEC, Payface и други, с цел да сложи пример за продуктивност, дискретност и сигурност.

Интересното е, че новата разработка ще може да се употребява в магазини от всевъзможен вид. Първият пилотен план за използване на програмата за биометрични инспекции ще започва още тази седмица в Бразилия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР