През последните няколко дни в българското публично пространство се разпространи

...
През последните няколко дни в българското публично пространство се разпространи
Коментари Харесай

Европейската комисия се разграничи от скандалната анкета в училищата

През последните няколко дни в българското обществено пространство се популяризира изказванието, че Европейската комисия се пробва да “наложи “ понятието " трети пол “ в българските учебни заведения. Беше написано, че предлагайки инструмента SELFIE на учебните заведения в България, Комисията “проповядва джендър идеология “.

Всички тези изказвания са погрешни. Ето за какво Комисията би желала да обясни следното:

Само страните членки на Европейски Съюз са способени да вземат решение въпроси, свързани с каквато и да било терминология за установяване на пола според техните конституции.

SELFIE е непринуден и неизвестен инструмент в поддръжка на учебните заведения при използването на цифрови технологии за преподавана и образование. Всички заинтригувани учебни заведения могат да се записват на платформата и да създадат самооценката, и резултатите от SELFIE остават единствено за съответното учебно заведение и не се споделят другаде.

SELFIE беше създаден в тясно съдействие с специалисти по образованието и над 5000 учебни ръководители, учители и възпитаници. Първата версия на инструмента беше тестванав 650 учебни заведения в 14 държави
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР