През последните месеци ръководителите на Продължаваме Промяната преминаха всякакви граници.

...
През последните месеци ръководителите на Продължаваме Промяната преминаха всякакви граници.
Коментари Харесай

Съветникът на премиера за Василев и Петков: Тези момчета просто си изпускат нервите и се държат арогантно

През последните месеци ръководителите на " Продължаваме Промяната " минаха всевъзможни граници. Такова мнение изрази в " Интервюто в Новините на NOVA "  съветникът на служебния министър председател Гълъб Донев – Александър Маринов.

" Въпрос на обикновено човешка честност и образование. Да лъжеш искрено, както тази небивалица, че надали не Радев  редовно се среща с Борисов… Това е една долнопробна неистина. Това, че е изречена с мъжествено нервен звук не трансформира нещата. Това е неистина, както и всички други неща, които бяха изговорени тези дни – за танца на гълъба и т. н. Тези момчета просто си изпускат нервите и се държат надменно ", разяснява Маринов.

По думите му президентът не заема страна в борбата сред партиите. " Той заема страна във възгледите и практиките по какъв начин би трябвало да се ръководи страната. Така е било постоянно. Дълги години той беше единственият, който се противопоставяше на модела " ГЕРБ ". Това се не помни. Другите, които в този момент се пъчат като огромни революционери, тогава или ги нямаше, или си мълчаха. В самото начало сподели, че към всяко едно държавно управление ще се отнася с едни и същи стандарти. И го направи – както с ГЕРБ, по този начин и с Политическа партия ", посочи съветникът на Гълъб Донев.

Той изрече мнението си и за претендента на ГЕРБ за министър председател.

" Г-н Габровски има предимство. Той е превъзходен доктор, добър управител на болница, известен, влиятелен човек. На някои места по света такива хора, влизайки в политиката, й дават нов живот. За злощастие у нас още е рано за това, като виждате менажерията, която се вихри в Народно събрание. Трябва да се изчака, да се види този човек какви претенденти за министри и стратегия ще предложи. Те в този момент споделят " Не може, тъй като той е повдигнат от ГЕРБ ". По тази логичност доста дълго няма да имаме държавно управление, до момента в който не се появи нещо напълно ново ", изясни Маринов.

Александър Маринов разяснява и възможностите ни за участие в Шенген.

" Неоправдано е да се приказва за неуспех. Имаме позитивно мнение на Европейска комисия, Екологичен потенциал и две страни, които са срещу, в случай че едната не е съгласна изобщо с този механизъм, а не съответно с това България да не влезе ", счита той.

По думите му служебното държавно управление е наваксало едно сензитивно занемаряване от последните 8-9 месеца. " Има и фрапиращи обстоятелства. Ето в този момент се наложи кабинетът да одобри Годишния проект за реализация на тактиката за ръководство на  границата. Той трябваше да е признат най-късно при започване на 2022 година ", разясни съветникът на Гълъб Донев.

И изясни, че корупцията не участва в техническите критерии за Шенген.

" Това е неточност на българското ръководство преди 10 години, че се съгласи да бъдат включени политически критерии, които не участват в достоверните шенгенски. Лошото е че се злоупотребява с тази тематика за вътрешно политически цели. Говорят се груби лъжи. Тези хора не вредят на служебното държавно управление или на президента, а на българските жители ", безапелационен е Маринов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР