През последните месеци Китай преживя редица повратни моменти, пише германското

...
През последните месеци Китай преживя редица повратни моменти, пише германското
Коментари Харесай

Китай призова гражданите си да не ядат повече, отколкото би трябвало

През последните месеци Китай претърпя редица повратни моменти, написа немското издание Contra Magazin. Епидемия от обхвана цялата страна, което доста понижи предлагането на свинско месо - един от най-популярните типове месо в страната. Смята се, че заболяването е унищожила най-малко 40% от запасите. А нещата с вноса се утежняват, тъй като епидемията не пощади и другите страни, споделя създателят на публикацията Марко Майер.
Но това не е всичко, продължава Contra Magazin. Има проблеми и на полетата. Сушите, наводненията и заболяванията, засягащи растенията, унищожават посевите. Положението не е по никакъв начин положително, декларира създателят. Така че не е изненада, че сега организира акция за икономисване на храната. Пекин прикани жителите си да не ядат повече, в сравнение с би трябвало. Властите бяха принудени да подхващат тази самодейност от „ суровата действителност “, тъй като няма задоволително прясна храна за всички в страната.
 В интернационалните спорове от ден на ден се употребяват стопански средства В интернационалните спорове от ден на ден се употребяват стопански средства
Американските сенатори заплашват с „ финансово заличаване “ фериботното пристанище на остров Рюген, до момента в който китайският послани...
Пандемията и рисковите метеорологични условия са прекъснали веригите за доставки на селскостопански артикули, което също е нараснало цените на храните. Организацията на обединените народи предизвести още през юни, че светът е на ръба на най-тежката хранителна рецесия от 50 години, напомня вестникът.
Трябва да се означи обаче, че Пекин нормално не приказва за проблемите непосредствено, с цел да избегне безредици и суматоха при закупуването на артикули. Китайските управляващи споделят, че в страната няма хранителна рецесия и споделят, че запасите от пшеница са задоволително огромни, с цел да изхранват цялото население за една година. Реалността наподобява друга, акцентира Майер. Цените на свинското месо не престават да порастват и наводненията унищожават огромен брой овощни култури.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР