През последните години все по-често говорим за кръгова икономика и

...
През последните години все по-често говорим за кръгова икономика и
Коментари Харесай

Подкаст "Еко трансформъри": Кръговата икономика и България: мисията възможна

През последните години все по-често приказваме за кръгова стопанска система и намаляването на въглеродния отпечатък. Тези тематики обаче остават неразбрани от огромна част от обществото ни, а в действителност точно то има съществена роля към използването им в реалност. С цел да внесат изясненост какво стои зад тези понятия, по какъв начин работят на процедура, както и с цел да обяснят по какъв начин всички ние, както и бизнесът, могат да повлияят за постигането на тези цели, приказват някогашният длъжностен министър на околната среда и водите Юлиан Попов и районният шеф " Технически действия и успеваемост " на Veolia Станислав Станев в първия подкаст епизод от серията " Еко трансформъри " с водещ еколога Рашид Рашид.

В него можете да чуете по какъв начин работи кръговата стопанска система в образци от всекидневието и промишлеността, както и какъв би трябвало да е пътят към постигането на кръговост. Преди всичко, екологичната промяна е обвързвана с нaмиpaнeтo нa нoви нaчини зa пpoизвoдcтво, нoви мaтepиaли и cypoвини, ĸoитo дa нe вредят нa oĸoлнaтa cpeдa и cъщeвpeмeннo са иĸoнoмичecĸи eфeĸтивни.

Затова в този епизод даваме отговор на въпросите:

Ако този епизод ви е харесал, следете и идващите епизоди на " Еко трансформъри ", в които приказваме за други положителни практики като рециклираната вода като решение на фона на световната рецесия с питейната вода, както и за опазването на околната среда посредством преработване на пластмасата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР