През последните години светът все повече говори за необходимостта от

...
През последните години светът все повече говори за необходимостта от
Коментари Харесай

Държавата, която предложи 69-часова работна седмица

През последните години светът от ден на ден приказва за нуждата от по-кратки работни седмици, с цел да се усъвършенства психологичното здраве и продуктивността на чиновниците. Една страна обаче очевидно за миг беше решила друго.
 Южна Корея, секс кукли и отменяната на възбраната за вноса им
Защо в Южна Корея секс куклите към този момент не са единствено мираж

Изненадващият ход на страната

В края на предходната седмица държавното управление на Южна Корея беше насила да преразгледа проект за утвърждението на горна граница за работните часове в седмицата на 69. За съпоставяне настоящето ограничаване е от 52 работни часа на седмица. Исканото изобретение обаче си е навлякло бурна реакция от страна на милениалите и поколението Z.

За чиновниците в Южна Корея не е загадка, че са едни от най-дълго работещите в света. Те се класират на четвърто място след Мексико, Коста Рика и Чили. Освен това в тези страни фактор е и гибелта от изтощеност.

Въпреки това държавното управление на Южна Корея искаше да поддържа проекта за утвърждението на горна граница за работните часове в седмицата на 69. Това предложение пристигна след напън от страна на бизнес групи, търсещи подтик на продуктивността.
 Снимка 610948

Тогава обаче младото потомство и синдикатите се намесиха и в този момент държавното управление се чака да поеме в нова " посока ", откакто се вслуша в публичното мнение.

Дългите работни часове, наред с увеличението на дамите чиновници, са считани за главните аргументи за икономическия напредък на Южна Корея след Корейската война от 50-те години на предишния век, когато страната се трансформира от бедна стопанска система в една от най-богатите в света.

Според критиците обаче, неприятният резултат от несъразмерната работа може да се регистрира при смъртността от изтощеност. Освен това Южна Корея е измежду развитите страни с най-голям % на самоубийства, написа CNN.
 Южна Корея, Юн Сук-йол и предлагането на президента за нов закон за възрастовата система в страната
Как всички южнокорейци могат да станат с година по-млади

Предложение, което дамите надали биха отказали

" От решаващо значение е държавното управление и фирмите да се оправят с належащите проблеми, които към този момент засягат живота. Нуждата от поддръжка и здравословен баланс сред професионалния и персоналния живот не може да бъде подценена, в случай че желаеме да подсигуряваме благосъстоянието на хората ", споделят специалистите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР