През последните години скайдайвингът, или скоковете с парашут, стават все

...
През последните години скайдайвингът, или скоковете с парашут, стават все
Коментари Харесай

Все повече българи скачат с парашут

През последните години скайдайвингът, или скоковете с парашут, стават все по-популярни и у нас. Всяка година стотици искащи да полетят като птиците, пробват тандемен скок - най-лесният метод да усетиш свободното рухване, тъй като си прикован към инструктор, който прави цялата работа.

Статистиката демонстрира, че мъжете и дамите са еднообразно смели да скочат от аероплан, а най-голямата възрастова група е 25-30 годишни. Но също по този начин не са редки случаите на искащи да изпитат това чувство като подарък за 50-годишния си празник.

За някои това е еднократна доза адреналин, само че други имат предпочитание да го практикуват като спорт и приключват курс за парашутисти, който им разрешава да скачат сами. Скокът от самолета е победа над самите нас и възприятието ни за самозапазване, а успеха над страховете ни ни трансформира и ни прави по-добри, споделят професионалните инструктори на Скайдайв София - единствената дропзона (летище за парашутни скокове) в България, където се образоват парашутисти по международните условия.



"Най-уникалното чувство е, когато знаеш, че градиш личните си умения и границите не са това, което си си представял. Можеш да завиваш, да усилваш или намаляваш скоростта единствено посредством позицията на тялото си, и то при 240 км/ч! ", споделя Виктор Недялков, един от най-атрактивните, приключили курса за парашутисти единствено след седем скока.

Христо Киликчиев е най-опитният български парашутист, с 13 000 скока и насъбран опит в голям брой страни. Обучил е стотици възпитаници, като всеки учи по друг метод и с друго движение, само че всички са еднообразно покорени от желанието си да изпитват тази страст още веднъж и още веднъж. "Най-невероятният миг е тишината след отварянето на купола. Няма такава тишина. Емоциите при парашутен скок няма по какъв начин да бъдат разказани – би трябвало да бъдат изживени. След толкоз скокове, несъмнено, страстта е друга. Бих платил, с цел да изживея още веднъж чувството при първите скокове”, споделя Христо.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР