През последните години политиците само говориха, действия нямаше по отношение

...
През последните години политиците само говориха, действия нямаше по отношение
Коментари Харесай

В Македoния са горили гениталиите на жените, които са се определяли като българки

 " През последните години политиците единствено приказваха, дейности нямаше във връзка с районен съд Македония. Това не е неповторим проблем за Европа ", това сподели в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева " по Nova Newa проф. Иван Илчев, историк и някогашен ректор на СУ " Св. Климент Охридски ".

Историкът загатна, че разнообразни елементи в Европа са се сблъсквали с сходна тематика, само че единствения случай, в който близнакът ненавижда майката на Стария континент, е районен съд Македония.

" Това са хора, които са израсли в избрана система, тяхната професионална кариера е била обвързвана с политическата теория, която им е налагана с години ", добави проф. Илчев.

За него през последните три години се разчита на говоренето и близостта ни с македонците, само че няма нито една интернационална конференция по въпроса, не се подтиква научната работа по въпроса.

" При нас има една наклонност - да упрекваме хората за това, което мислят и в което имат вяра. Ние обаче не взимаме впредвид, че в продължение на 100 години македонското население е било насилвано да смени идентичността си ", съобщи проф. Илчев и даде образец: " Горили са гениталиите на дамите, които са се определяли за българки. Дайте да не се сърдим, ние в никакъв случай не сме били в толкоз тежко състояние ", прикани той. Това са хора, живели при една власт, която е налагала политиката на моркова и тоягата ", напомни проф. Илчев.

Между Солун и Скопие няма автомагистрала. Белград е на 400 км. от Скопие и има построена автомагистрала. За страдание геополитическите действителности насочват Северна Македония на север – юг, а не в посока изток - запад, уточни той.

" Не можем да разчитаме на говоренето. Това, което ни е належащо е да вършим интернационалните конференции за Европейски Съюз. Можем да даваме стипендии за дисертации за Македония, само че не го вършим. Не би трябвало да виним единствено другата страна, а да забележим къде бъркаме и ние ", акцентира един от членовете на Смесената историческа комисия.

" Аз имам доста мощни подозрения, по отношение на присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз. Те настояват непрестанно, че не признаваме македонската еднаквост и език, което не е правилно. Ние не слагаме това под въпрос. Ние не желаеме тази еднаквост да се гради върху искания за общата ни история ", изясни още проф. Иван Илчев.

Историкът е уверен, че не би трябвало да се упреква единствено едната страна, а е нужно да забележим и какъв брой доста ние не сме създали.

" От геополитическа позиция влизането на районен съд Македония в Европейски Съюз има логичност, другояче - не ", счита професорът.

Проф. Иван Илчев акцентира, че не е правилно, че не признаваме на македонците еднаквост и език, в противен случай - ние не желаеме тази еднаквост да се гради на общата ни история.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР