През последните години независимите медии, техните журналисти и издатели, са

...
През последните години независимите медии, техните журналисти и издатели, са
Коментари Харесай

Иво Прокопиев: Прокуратурата създава предпоставки за саморазправа с журналисти

През последните години самостоятелните медии, техните публицисти и издатели, са подложени на непрестанен напън и принуда от управлението на прокуратурата. По този метод тази основна държавна институция зададе звук на цялостна непоносимост към особеното мнение, самостоятелните медии и техните следствия, се споделя в позиция на съиздателя на " Капитал " и dnevnik.bg Иво Прокопиев.

Поводът е изявление на основния прокурор от предходната седмица, което даде мотив на някои медии до разгласят, че е имало опасност за живота му.

Пред публицисти Цацаров разгласи: " По същия метод, по който се реагира на всички опити, закани, в това число предадени по формален път във връзка с Делян Пеевски и във връзка с Ахмед Доган, тъй като за това не ме попитахте, а това ви е и подтекста. По същия метод се реагира и във връзка с закани, които са пристигнали по надлежния ред от лице, което е предприемач, притежател на медийна група и е обществено прочут с сериозните си позиции по отношение на прокуратурата. Разлика сред него и Делян Пеевски няма. По същия метод се работи и по отношение на него в негова отбрана. И тези сериозни позиции по никакъв метод не са обосновали това ние да понижим степента на деяние в негова отбрана, по този начин както ги подхващаме и по отношение на други ".

Коментирайки думите на основния прокурор, Прокопиев акцентира, че не е получавал никакви закани и не е подавал сигнали до прокуратурата, или различен способен орган, във връзка със закани. " Публичното изтъкване, неведнъж от господин Сотир Цацаров, а в последно време и от претендентът за негов правоприемник господин Иван Гешев, на " Капитал " и мен персонално като главен конкурент и проблем на статуквото, е справедлива причина за евентуални похищения от страна на всеки, който се усеща обиден от сериозни изявления в " Капитал " и " Дневник " или си мисли, че по този метод ще угоди на някой мощен на деня ", показва Иво Прокопиев.

В позицията си той моли основния прокурор Сотир Цацаров и другите представители на прокуратурата да се изричат по-ясно и да не основават предпоставки за интриги и в допълнение напрежение в обществото при сходни случаи.

Ето и цялостният текст на позицията:

По мотив изявления в последните няколко дни, както и по отношение на изказването на Главния прокурор господин Сотир Цацаров, бих желал да уточня, че не съм получавал никакви закани, както и не съм подавал никакви сигнали до прокуратурата, или различен способен орган, във връзка със закани.

Бях осведомен от Министерство на вътрешните работи, че при тях от външен източник има постъпила информация за евентуална опасност, обвързвана с журналистически следствия и изявления в " Капитал ", както и с други журналистически следствия. В тази връзка органите на реда правят инспекции на разнообразни конфликтни обстановки свързани с изявления на " Капитал ". Аз и сътрудниците ми им оказваме цялостно подпомагане.

Използвам мотива да благодаря за професионализма на екипа от Министерство на вътрешните работи и чиновниците в прокуратурата. Благодаря персонално и на господин Цацаров за изразената угриженост. Заедно с това, най-любезно бих помолил него и другите представители на прокуратурата да се изричат по-ясно и да не основават предпоставки за интриги и в допълнение напрежение в обществото.

През последните години самостоятелните медии, техните публицисти и издатели, са подложени на непрестанен напън и принуда от управлението на прокуратурата. По този метод тази основна държавна институция зададе звук на цялостна непоносимост към особеното мнение, самостоятелните медии и техните следствия.

Публичното изтъкване, неведнъж от господин Сотир Цацаров, а в последно време и от претендентът за негов правоприемник господин Иван Гешев, на " Капитал " и мен персонално като главен конкурент и проблем на статуквото, е справедлива причина за евентуални похищения от страна на всеки, който се усеща обиден от сериозни изявления в " Капитал " и " Дневник " или си мисли, че по този метод ще угоди на някой мощен на деня.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР