През последните години наблюдаваме силен ръст при активността във fintech

...
През последните години наблюдаваме силен ръст при активността във fintech
Коментари Харесай

Има ли балон в нарастващата fintech индустрия?

През последните години следим мощен растеж при интензивността във fintech промишлеността. Това е избухлив термин, употребен за обозначението при технологизирането на финансовите услуги. И 2019 година не беше по-различна, защото модела на fintech продължи да усъвършенства бизнеса, демонстрира отчет на Business insider.

В последно време се заприказва за надуването на така наречен пазарен балон в промишлеността на fintech, заради забележителния растеж на фирмите в сегмента. А това е сегмент, който към момента претърпява своето развиване. Индустрията към момента има място за доста нови хрумвания. Тепърва ще следим все по-сериозен растеж в кредитирането, заемането на пари и груповото финансиране във fintech промишлеността. Освен това нараства и пазарът на insuretech, който съставлява застраховките в бранша и дава опция за обезпечаване с няколко клика.

Зашеметяващото въздействие на Fintech фирмите на пазара се потвърждава от рекордните равнища на финансиране в промишлеността - към третото тримесечие на 2018 година общото финансиране към този момент е било над 82% от общата сума за 2017 година, съгласно CB Insights.

Освен това, годината означи повратен миг за промишлеността след ясното разграничаване сред финтех и финансови услуги, с цел да може финансовите институции да са конкурентноспособни на fintech фирмите. Почти всяка настояща финансова институция в този момент взе участие в иновационна конкуренция, подтиквана от конкуренцията от fintech компании. Като такива, в този момент настоящите лица влагат интензивно, получават и си сътрудничат със своите fintech съперници. Ето и още някои от главните извлечения от отчета:

- Финансирането на Fintech промишлеността към този момент доближи нови върхове в международен мащаб през 2018 година, като общата му стойност доближава 32,6 милиарда $ в края на третото тримесечие.
- Някои нови райони, в това число Южна Америка и Африка, се появяват на fintech сцената.
- Наблюдава се доста мащабиране в по-старите кътчета на финтех екосистемата, в това число измежду банки и други кредитори.
- Блокчейн и технологията на разпределителната книга (DLT), както и цифровата еднаквост набират скорост.
- Много от участниците преобразуват своя бизнес, като имат за цел да премислят всичко - от артикули и услуги до frond-end системи и back-end процеси.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР