През последните години на аутизма се обръща все повече внимание.

...
През последните години на аутизма се обръща все повече внимание.
Коментари Харесай

Sesame Place - първият увеселителен парк за деца аутисти

През последните години на аутизма се обръща от ден на ден внимание. Много значимо за децата с това заболяване е да бъдат одобрявани добре от обществото, с цел да не се усещат разнообразни. И стъпките в тази посока са все по-забележими.

 Двуезичността оказва помощ на децата с аутизъм
Двуезичността оказва помощ на децата с аутизъм

Ако се потвърди, че е правилно, това ще промени живота на доста дечица

В края на този месец и за новия сезон в Пенсилвания ще отвори порти увеселителният парк Sesame Place . Той не е нов, само че се трансформира в единствения упълномощен като подобаващ за деца с аутизъм. Предлага разнообразни други възможности за развлечение , като в същото време подкрепя на развиването на дребните гости.

 Снимка 349830

Това се случва скоро откакто в именитото детско филмче " Улица Сезам " се появи нов мъпет, който също има аутизъм - Джулия. Паркът е тематичен и акцентът е върху обичаните герои от телевизионната продукция, измежду които са Голямото пиле, Елмо, Ърни, Бисквитеното страшилище и доста други.

 Кукла с аутизъм влиза в
Кукла с аутизъм влиза в " Улица Сезам "

Дебютът на Джулия е през април по телевизионните канали HBO и PBS

Разбира се, Sesame Place е отворен за всички, които желаят да се потопят в приказния свят на своите любимци. Според Daily Mail за децата аутисти ще се грижат особено подготвени служащи , осведомени със спецификите на тяхното държание. Акцентът при престоя е върху двигателните и обществени умения, както и усещанията.

И това няма да става в един кабинет, а на територията на парка, под формата на игра. Децата могат да се насладят на всички занимания , без да се усещат изолирани и разнообразни от връстниците си.

 Снимка 349829

На територията на Sesame Place са планувани и така наречен тихи стаи, в които хлапетата могат да намерят успокоение, в случай че шумът и страстите им дойдат допълнително. На дребните посетители се оферират и шумоизолиращи слушалки, които да се оправят с тяхната нетърпимост към високите децибели, в случай че страдат от такава.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР