През последните две години начинът на живот и организацията на

...
През последните две години начинът на живот и организацията на
Коментари Харесай

Новият офис на Chaos: място не само за работа

През последните две години методът на живот и организацията на работния ден на хората по целия свят се трансформираха фрапантно и, както наподобява, трайно. Ако допреди 2020 година да работиш от вкъщи си или от двора на някоя ваканционна вила беше по-скоро изключение, то през днешния ден хибридният модел на работа, при който значително е въпрос на избор дали и какъв брой постоянно ще посещаваш офиса, е все по-разпространен.

Как наподобява бъдещето на офиса, откакто към този момент две години хора с разнородни специалности упражняват различен метод на живот и развиват напълно разнообразни упования към работните пространства и процеси по отношение на преди? Софтуерната компания Chaos предлага своя отговор на този въпрос, като трансформира офиса си в място освен за работа, само че на първо място в събирателна точка за срещи и другарство.
За какво служи офисът
Наскоро компанията, разработваща технологии за фотореалистична компютърна графика, отвори вратите на новия си офис на последните пет равнища на Sofia Office Center - 14-етажна съвременна постройка на бул. " Цариградско шосе " 145 с най-високо равнище сертификация по метода BREEAM 2016 за енергийна успеваемост, запазване на околната среда и обществен резултат.
Сградата на Sofia Office Center на бул. " Цариградско шосе " 145, където се обитава новият офис на Chaos
Създаването на интериорния дизайн и организацията на пространствата на Chaos е предоставено на SGI Architects & Masterplanners, а Atlas Project Management са виновни за осъществяването на плана. С тяхна помощ новият офис на компанията съумява да посрещне съответно измененията в организацията на работа и в настройките на чиновниците на Chaos в България. Освен в място за работа той се трансформира във значим обществен център за живота на компанията, като към една трета от площта му е проведена в пространства за другарство, срещи и занимания.
Цял етаж от офиса на Chaos е отдаден на неофициалното другарство, почивката и заниманията Автор: Viztinct Реклама
Сред главните задания на архитектите е да трансфорат последните пет етажа от постройката освен в съвременни, само че и в красиви работни пространства, съобразени с духа и активността на Chaos. Те би трябвало да основат пространство, което се грижи за самостоятелните потребности на всеки обособен подекип в компанията, с цел да обезпечат допустимо максимален комфорт на всички 350 експерти. Това значи да се заложи на хибридна организация вместо на към този момент известния оупън спейс модел, на който обичайно залагат огромните организации. В допълнение към екипните миниофиси са добавени разнородни, съвременни и функционални общи пространства, в които хората да поддържат връзка свободно между тях.
Всеки етаж от офиса на Chaos разполага с кътове за отмора с дизайнерски кресла, люлки и панорама към София отвисоко Автор: Viztinct
Резултатът от съдействието сред Chaos и SGI Architects & Masterplanners е офис, който дава опция по едно и също време за социализация, отмора, грижа за себе си или развлечение с сътрудници, само че и за съблюдаване на всички здравни предписания; за усамотена работа, само че и за колаборация в стеснен или по-широк кръг; за срещи онлайн или онлайн в добре оборудвани звукоизолирани зали с най-различен размер, ситуирани на голям брой места по всички етажи.
Звукоизолирани и съвременно оборудвани зали с друг размер дават опция за срещи онлайн или онлайн, както и за по-усамотена работа Автор: Viztinct Място за работа или място за развлечение? Защо не и двете
Общата повърхност на офиса е малко над 6000 кв.м с включени всички прилежащи площи, като четири от петте му равнища са отдадени главно на удобствата, обслужващи ежедневните работни задания в Chaos.
Стаите на обособените екипи следват цветови код и включват всички улеснения за работа, отмора и колаборация сред чиновниците Автор: Viztinct
Всеки екип разполага със свое настрана помещение с ергономични столове и бюра с механизъм за покачване, огромни прозорци, осигуряващи оптимално количество естествена светлина, както и минизони за релакс и стени за писане и изобразяване, на които има място за всичко - от разписване на код и начертаване на работни проекти до изобретателно развихряне в моментите за почивка.
Във всяка работна стая има стена за изобразяване с маркери, ъгъл за отмора, ергономични столове и бюра с регулируема височина Автор: Viztinct Реклама
Зоните за релакс обаче не се изчерпват с това. Всеки от четирите работни етажа разполага с по няколко къта за отмора с комфортни и красиви дизайнерски кресла, пуфове, масички, люлки и впечатляваща панорама към разнообразни елементи на града. На работните етажи има и кухни, оборудвани с всичко належащо за обяд, кафе паузи и социализиране с сътрудници.
Всеки етаж разполага с по два кухненски къта Автор: Viztinct
За да поддържа и улесни отворената просвета в компанията, 14-ият и най-голям етаж от постройката е отдаден напълно на пространствата за неофициално другарство. Сред тях са огромна и богато оборудвана кухня, голям брой разнообразни конфигурации от острови и маси за обяд за дребни или огромни компании, дискретно отделени от пояси със зеленина.
Голямата кухня заема половин етаж и предлага благоприятни условия за обяд и отмора в дребни и огромни компании Автор: Viztinct Масите за хранене са условно разграничени от редици с живи растения
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР