През последните две години анализите на качеството на водата в

...
През последните две години анализите на качеството на водата в
Коментари Харесай

Нено Димов: През 2018 г. четири пъти сме проверявали водата в язовир Панчарево

През последните две години анализите на качеството на водата в язовир „ Панчарево “ демонстрират, че няма замърсяване.

„ Съгласно резултатите от разбор, водите на язовира се характеризират с високо кислородното наличие, отговарящо на стойностите за положително положение. Не са установени превишения на концентрации на измерените тежки метали, пестициди и органични замърсители от групата на предпочитаните рискови субстанции. Химичното положение може да се оцени като положително, според условията за предпочитани субстанции и други характерни замърсители “, декларира министърът на околната среда и водите Нено Димов в отговор на депутатски въпрос.

Министърът прецизира, че язовир „ Панчарево “ е включен в мониторинговите стратегии за надзор качеството на повърхностните води. През 2017 година от водите на язовира са вземани проби общо 12 пъти, а през 2018 година (до сегашния момент) - 4 пъти.

Нено Димов, министър не околната среда и водите.
Нено Димов, министър не околната среда и водите. / БГНЕС
„ От началото на 2018 година до сегашния миг няма получени сигнали за замърсяване на водите в язовир Панчарево “, показва Димов.

Язовир „ Панчарево “ е включен под № 32 в листата на комплексните и значими язовири, като язовирната стена, в това число водохранилищено до най-високо водно равнище, прилежащите уреди и събирателните деривации, са обществена държавна благосъстоятелност на Министерство на земеделието, храните и горите. Язовирът се стопанисва и експлоатира от МЗХГ посредством " Напоителни системи " ЕАД - София клон, става още ясно от отговорът на министър Димов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР