През последните дни започнаха да излизат информации за бъдещи политики

...
През последните дни започнаха да излизат информации за бъдещи политики
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Вариантът Омикрон може да се превърне в нормален респираторен вирус

" През последните дни започнаха да излизат информации за бъдещи политики в опазването на здравето и част от тях са за битката с пандемията. Това, че още занапред се знае, че ще се обърне внимание на една доста закъсняла, само че и доста добра, необятна акция, доста ме радва. Без нея не можем да минем ".

Това съобщи за предаването " 120 минути " по bTV основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Според него това, което досега идва като информация за " Омикрон "

" Той стартира еволюционно да върви тъкмо към това, което чакаме. По този път са минали и други вируси и бактерии. Никой микроорганизъм няма капацитет да провокира пандемия 2,3, 5 година наред и да не се откри метод или той да се приспособи към нас, или ние да намерим доста ефикасни ваксини и ограничения и да успеем да го избутаме ", изясни Кунчев.

По думите му, разновидността " Омикрон " може би ще стане естествен респираторен вирус, с който ще можем да живеем обикновено.

Според него, тръгването на учебно заведение на следващия ден ще е доста изстрадан компромис, тъй като е ясно, че с това ще има известно покачване на позитивните случаи на заболяването.

" Но не може до безспир тези деца да не са в учебно заведение ", безапелационен бе той.

Припомняме, че изявлението му бе предстоящо след дългото му неявяване, което породи доста спекулации, че e бил в извънредно тежко положение поради COVID-19.

Той не подмина и тях по време на присъединяване си.

" В самото начало доста се ядосах, четейки тези дивотии ", добави той. По думите му, с цел да си " позволиш да приемаш, че всичко, което се написа по мрежите за истина, значи, че нямаш най-елементарен нюх за това по какъв начин да отделяш истината от лъжата, което е доста неприятно ".

Кунчев сподели още, че сега се усеща добре и е на работа от седмица, само че вирусът има своите последици за организма.

" Със относително положително лекуване съумях да преодолея в границите на седмица - 10 дни. След това обаче този фамозен пост-COVID синдром сподели своите качества. Цялото тяло страда при едно такова заболяване и кой, каквото си има, го усложнява. Имаше игра на кръвното налягане, висока кръвна захар. Слава богу е преодолимо ", добави той.
 Ангел Кунчев: Имам нахалството и да не съм починал...
Ангел Кунчев: Имам нахалството и да не съм починал...

Здравният контрольор опровергава клюки

Припомняме, че по-рано през ноември самият Кунчев опроверга изказванията за положението си.

" Не съм в болница, още по-малко пък съм интубиран, освен това - имам нахалството да не съм и починал! Не съм постъпвал на болнично лекуване през последните две години, не съм с инфаркт, нито с инсулт. Нямам направена трета доза (за съжаление). ". Това написа в обществената мрежа Фейсбук тогава той.

В обявата си той приложи и видеото с цел да показва " до каква степен може да стигне грозната, нагла и безумна антивирусна агитация! Насладете се на операциите, които тя създава всекидневно ".

За " 120 минути ", Кунчев даде и пояснение за реакциите измежду обществото на ограниченията и хората от Щаба.

Той схваща, че обществото си желаят остарелия живот и това е обикновено.

" За страдание, търсейки индивида, който им пречи, се насочват към тези, които се пробват да върнат този остарял живот. На всички е ясно, че без по-високо равнище на имунизация, няма да може да се върне. Рано или късно ще я създадем тази имунизация, обаче преди този момент ще платим цената ", съобщи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР