През последните дни в публичното пространство се завъртяха множество спекулации

...
През последните дни в публичното пространство се завъртяха множество спекулации
Коментари Харесай

Пеканов: Слуховете за моя партия са силно преувеличени

През последните дни в общественото пространство се завъртяха голям брой спекулации с името ми. Благодаря доста за вниманието и интереса на медиите. Но желая да ви кажа, че слуховете за моя партия са мощно пресилени. Това написа някогашният длъжностен вицепремиер Атанас Пеканов в собствен пост във фейсбук. Преди дни той още веднъж прикани в обществената медия да не се занимаваме с жълтини и спекулации.
 
Пеканов се спряга като лице на нова необятна лява платформа, която да сплоти доста неправителствени и цивилен организации, академични преподаватели и известни персони, гравитиращи към Румен Радев.
 
По думите на Пеканов обаче той се е завърнал безусловно предпочитано към университетските задания, надалеч от политиката.
 
Ето какво още гласи обявата му във фейсбук:
 
"Работя още веднъж по тематики, които считам, че имат голямо значение, въпреки от време на време да наподобяват теоретични и чисто механически. От една страна в границите на научните ми разработки, които бях оставил встрани за известно време. Те касаят въздействието на настоящата парична политика на централните банки върху приходите на другите групи от популацията - посредством нови и детайлни данни за всички семейства в Еврозоната и разнообразни модели можем да разберем по какъв начин и кой печели и кой губи от настоящата парична политика и тя да бъде по-добре съобразена, с цел да оказва помощ на болшинството от жителите.
 
Изключително основни през тази година са и решенията във връзка с бъдещето на Пакта за непоклатимост и напредък - това са европейските фискални правила и цялостната визия за икономическата архитектура на Европейски Съюз, по която от години измежду специалистите се разискват най-различни оферти за промени. Такива промени ще бъдат нужни с цел да могат фискалните правила да дават отговор на действителностите на 21-ви век. Промените са назряли на европейско равнище и са основни и за дълготрайното битие на еврото. Те ще би трябвало да бъдат решени в идните месеци и европейските институции и страните-членки ще би трябвало да заемат ясни позиции за това по какъв начин виждат бъдещето на европейската икономическа политика и интеграция.
 
Винаги съм на линия за полемики по тези тематики, за значимите диспути по европейските въпроси, в които България също би трябвало да бъде дейна. Те може и да наподобяват технократски, само че в действителност значително ще дефинират икономическото развиване на страните-членки през идните години, и по този метод - благоденствието на техните жители. "
 
Източник: "24 часа "
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР