През последните десет години Пентагонът създаде огромна тайна армия от

...
През последните десет години Пентагонът създаде огромна тайна армия от
Коментари Харесай

Нюзуик: САЩ имат 60 хилядна тайна армия за операции в чужбина

През последните 10 години Пентагонът сътвори голяма загадка войска от към 60 хиляди души, която прави интервенции по целия свят. До този извод стига след двугодишно следствие, представено от.

Според американското списание броят на това военно формирование е 10 пъти повече от тайните служители на Централно разузнавателно управление на САЩ. Изданието твърди, че „ тайните “ бойци работят както в страната, по този начин и в чужбина, изпълнявайки задания във военна униформа или маскирани като цивилни.

За секретните елементи работят към 130 частни компании, изразходвайки повече от 900 милиона $ годишно. Говорим за основаване на подправена документи, заплащане на сметки и налози на лица, работещи с подправени имена, както и за произвеждане на специфични устройства и съоръжение за подслушване и наблюдаване в най-отдалечените кътчета на Близкия изток и Африка, твърди изданието. В разходното перо били включени - направата на подправени документи за идентичност, командировъчни, пари за плащане на служители на разнообразни равнища в страни по света, представляващи действен интерес за Вашингтон, и други ".
" Ядрото на армията е формирано от някогашни бойци и офицери от силите за особено предопределение на Пентагона. Тайната войска е направила няколко интервенции в Пакистан и Западна Африка против ислямски терористи. Армията също е изпратила сътрудници в Иран и Северна Корея ", прибавя списанието. 
" Към тайната войска има основано поделение, което прави хакерски атаки. По този метод Вашингтон, който постоянно упреква Пекин и Москва в набези против инфраструктура на Съединени американски щати в интернет, работи като руснаците и китайците ", показва още " Нюзуик ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР