През последните четири години парламентарната група ВОЛЯ- Българските Родолюбци“ четири

...
През последните четири години парламентарната група ВОЛЯ- Българските Родолюбци“ четири
Коментари Харесай

Кръстина Таскова: Когато Марешки предлагаше видеонаблюдение, всички мълчаха

През последните четири години парламентарната група „ ВОЛЯ- Българските Родолюбци “ четири пъти е внасяла предложение за въвеждане на видеонаблюдение при броенето на бюлетините. Промените в Изборния кодекс са внасяни на 14 юни 2017 година, на 23 февруари 2018 година, на 13 декември 2018 година и на 7 ноември 2019г.  През целия този интервал нито президентът, нито парламентарните и извънпарламентарните партии не реагираха, нито пък разясниха публично  концепцията. Медиите също не провокираха публичен спор по въпроса, разясниха от партията. 
„ ВОЛЯ е създателят на концепцията броенето на бюлетините да бъде следено посредством видеокамери и отварянето на урните, както и съставянето на протоколите да се излъчва онлайн. Още преди четири години нашият водач Веселин Марешки пръв съобщи, че с цел да се подсигурява бистрота на изборния развой, би трябвало да има видеонаблюдение във всяка секция. Така жителите ще могат да упражняват сами надзор в действително време “, съобщи пред медии зам.-председателят на ПГ на ВОЛЯ Кръстина Таскова.
 Таскова: Говорите за обединяване, само че държанието ви приказва друго Таскова: Говорите за обединяване, само че държанието ви приказва друго
Кризата ясно сподели кой и какво може. Всеки шеф желае къси периоди, бързи и прагматични решения. А кой е нашият шеф? Д...
Тя напомни, че преди четири години старите партии са причислили предложенията на ВОЛЯ към „ екзотичните ” и невъзможни за използване хрумвания. „ В навечерието на изборите в този момент следващите нови радетели за почтени избори внезапно се разсъниха и припознаха за своя нашата концепция. Не е правилно да не се цитира първоизточникът – ВОЛЯ, още повече, че не един, не два, цели четири пъти сме внасяли подобен законопроект. За следващ път се потвърждава нашата  визионерска задача “, съобщи още Таскова и напомни, че с сътрудниците й неведнъж са предложили и електронно гласоподаване.
Депутатите на ВОЛЯ разясниха през днешния ден в Народното събрание, че евентуално същото ще стане и с концепцията на Марешки за безплатните медикаменти за пенсионери над 65-годишна възраст и за деца до 4ти клас. Отново никой политик не реагира на тази концепция, президентът също мълчи по тематиката. Очевидно отново ще би трябвало да минат години, преди останалите партии да узреят и да заговорят за тази мярка, считат от ВОЛЯ. „ Явно бягаме много пред останалите. Ако зависеше от нас, нямаше да се чака с години, с цел да се вкарват положителните политики за българите ”, разяснява още Таскова.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР