През последните 20 дни беше казано много за пенсиите. Тежък

...
През последните 20 дни беше казано много за пенсиите. Тежък
Коментари Харесай

Бонусът за едни пенсионери да е 60 лв., а за други - 115 лв. Несправедливо е!

" През последните 20 дни беше казано доста за пенсиите. Тежък проблем на предлагането на държавното управление е, че няма заложени доходи, а имаше доста оферти. Заложени са милиарди разноски. Това, което се предлага ще коства над 1,3 милиарда лева единствено през тази година. "

Това изясни някогашната обществена министърка и народен представител от ГЕРБ Деница Сачева по време на гласуването на актуализацията на държавното публично обезпечаване.

Според нея вкарването на бонуса от 60 лева в допълнение ще изкриви пенсионната система. Пари, против които не стои застрахователен принос. Нещо повече – те оферират всеки човек оттук насетне, който се пенсионира, да получава автоматизирано по 60 лева, сподели още Сачева.

Това съгласно нея е незаслужено, тъй като 105 хиляди пенсионери ще вземат добавка от 75 лева За 102 хиляди души тя ще е 90 лева

778 хиляди души ще получат спомагателни добавки над 60 лева, а нямат никакъв застрахователен принос против тях. повода е, че през февруари се вкара компенсираща добавка. Хората ще заведат каузи и ще ги завоюват, тъй като има дискриминация - някой ще вземе 60 лева, а различен 115 лева, предизвести тя.

Според нея предложенията на ГЕРБ ще доведат до по-ефективно систематизиране на обществения запас, без да понижават приходите на пенсионерите.

Междувременно стана ясно, че Народното събрание дефинитивно е одобрил от 1 юли минималната пенсия да доближи 467 лв., а оптималната се повишава до 2000 лв..

От 1 октомври таванът ще се повиши още един път - този път до 3400 лв., колкото е размерът на оптималния застрахователен приход.

Припомняме, че депутатите се събират през днешния ден на изключително съвещание. Те би трябвало да гласоподават на второ четене в пленарната зала по този начин наречените „ малки” бюджети на Държавното публично обезпечаване и Здравната каса.

„ Все още не мога да кажа дали ще могат да си вземат пенсиите от 7 до 20 юли в повишен размер. Ако това не може да се случи, ще стане по-късно - в края на юли или август”, съобщи общественият министър Георги Гьоков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР