През последната седмица имахме възможност да наблюдаваме втората поредна Мастърс

...
През последната седмица имахме възможност да наблюдаваме втората поредна Мастърс
Коментари Харесай

WTA ранглиста: Швьонтек увеличи аванса си на върха; Жабер с личен рекорд

През последната седмица имахме опция да следим втората поредна " Мастърс 1000 " конкуренция на клей, тази в Рим. В продължение на седем дни някои от най-хубавите състезателки в WTA Тура ни предложиха завладяващи борби, само че най-после победителката беше единствено една - Ига Швьонтек. Световната номер едно продължава да бъде на друго равнище пред останалите тенисистки и през вчерашния ден сполучливо отбрани трофея си във Вечния град. Това е четвърта WTA 1000 купа за полякинята и общо пета от началото на сезона. Успехът ѝ пък значи добавяне на нови 1000 точки към нейния актив, като по този метод тя усилва съществено преднината си пред Барбора Крейчикова, която остава под номер 2.

Ранното отпадане в италианската столица пък не повлия на позицията на Паула Бадоса и испанката продължава да бъде трета ракета на света, а тъкмо под нея се подреждат Мария Сакари и Анет Контавейт. С рекордно високо място от през днешния ден може да се похвали Онс Жабер, която преди седмица подвигна трофея в Мадрид, а в Рим остана на крачка от това да дублира историческото си достижения, отстъпвайки на Швьонтек. Достигането до финала обаче значи нанагорнище до шестото място в класирането, което е и персонален връх за тунизийката. Топ 10 се добавя от Арина Сабаленка, Каролина Плишкова, Даниел Колинс и Гарбинье Мугуруса.

Ема Радукану резервира 12-тото си място в подреждането, само че наподобява все по-близо до това да дебютира в челната десетка, откакто сподели някои положителни изяви на алено. Повод за наслада има и Бианка Андрееску. Канадката мина през две сложни години, само че в последно време демонстрира все по-добър тенис, което ѝ носи скок от цели 18 позиции, и тя към този момент заема 72-ро място в подреждането.

Официалната класация на WTA можете да разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР