През последната година, медиите се радват на засилен интерес. В

...
Коментари Харесай

Телевизията остава най-предпочитаната медиа сред българите

През последната година, медиите се радват на засилен интерес. В резултат на пандемията от ковид, хората останаха по домовете си и медийното ползване доста се усили. Засили се и превъзходството на малкия екран. Към началото на 2021 година 57% от българите сред 18 и 65 годишна възраст застават пред телевизионния екран няколко пъти дневно. Едва 4% от пък показват, че не гледат телевизия. Това демонстрира проучване на организациите Argent и BluePoint, извършено сред 1200 души. Даните са част от регулярно изследване AB Brand Tracking, което наблюдава държанието на потребителите и известността на марките.

Данните за телевизия не са изненада, поради, че това е каналът, който притегля и максимален дял от рекламните вложения. През последните години обаче на пазара се ускори потреблението на аудио наличие. Според проучването близо 55% от интервюираните слушат подкасти. За съпоставяне, по-малко хора показват, че четат вестници и списания.
Медийно ползване
Проучването на организациите демонстрира, че всеки 9 от 10 допитани консуматори гледат телевизия съвсем всеки ден. Една четвърт от тях обаче сменят телевизионния канал, когато стартира рекламният блок. Това обаче е напълно допустимо да ги води към реклами и в други канали. Затова евентуално 22% от интервюираните не престават да гледат телевизионния канал. Една трета от хората пък се трансферират в онлайн пространството и обществените мрежи.

Радиото, въпреки да не е измежду най-предпочитаните рекламни канали, резервира относително високо ползване. Според данните на Argent и BluePoint всеки четвърти консуматор слуша радио няколко пъти дневно, а единствено 13% от интервюираните изрично не си пускат радио.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР