През последната една година близо 1,4 милиона българи са отложили

...
През последната една година близо 1,4 милиона българи са отложили
Коментари Харесай

Близо 1,4 млн. българи са отложили пътуване или почивка заради пандемията


През последната една година близо 1,4 милиона българи са отсрочили пътешестване или отмора в България поради пандемията от коронавирус, проектите си за чужбина пък са отменили 1,2 милиона сънародници. Това демонстрира изследване на „ Галъп Интернешънъл “, извършено взаимно с туристическия отрасъл.

Една четвърт от пълнолетните българи са отсрочили най-малко едно планувано пътешестване или отмора в България през миналите 12 месеца. От тях, близо половин милион са тези, които са отсрочили и повече от едно пътешестване или отмора.

Общо 22% от всички пълнолетни българи пък са отсрочили едно или повече от едно планувани пътувания в чужбина. Това се равнява на към 1.2 милиона българи.

И бъдещето, става известно, е неразбираемо за огромна част от сънародниците ни. Близо половината от изобщо планиращите някакво пътешестване или отмора в чужбина в идните месеци, биха го отсрочили, в случай че обстановката не се промени очевидно.

През идващия летен сезон, близо 1,5 милиона българи възнамеряват отмора на море. Проучването демонстрира, че България се възприема като по-безопасен вид, спрямо чужбина. Голямо въздействие за проектите на хората оказват и неяснотите към пътуванията зад граница – ограничавания, имунизация, проби. Предпочитани от ден на ден стават самостоятелните форми на туризъм.

Само една трета от планиращите пътешестване в България обаче биха отсрочили. България очевидно се възприема като по-безопасна дестинация. 29% дори настояват, че с Covid-19 са преоткрили страната като положително място за туризъм.

73% от интервюираните биха предпочели пътешестване за отмора единствено с кола. Над една четвърт (26%) нямат проблем да пътуват с публичен превоз.

Относно бъдещите имунизационни паспорти, мнението на хората е на двата полюса.

Половината от интервюираните са по-скоро са съгласни, че би трябвало да ги има. Други 43% обаче са срещу.

Проучването е направено посредством 1000 изявленията от национална извадка на над 18 годишни българи. Изследването е извършено в интервала 18 – 24 март 2021 година при безспорната оптималната неточност ±3.1% при 50% дялове.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР