През почивните дни ще има повече слънчеви часове, температурите ще

...
През почивните дни ще има повече слънчеви часове, температурите ще
Коментари Харесай

До 33° днес и повече слънце през почивните дни

През почивните дни ще има повече слънчеви часове, температурите ще се покачат, а вероятността за превалявания понижава. Преди това обаче ни чака още дъжд.

В следобедните часове превалявания и гръмотевици ще има основно в Южна и Източна България, в това число и по Черноморието . Ще духа слаб, до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 28 и 33 градуса.

През нощта ще продължи да превалява в източните и планинските региони, само че в останалата част от страната до сутринта облачността ще намалее и на следващия ден над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. Валежи и гръмотевици ще има още веднъж основно в Югозападна и Източна България. Ще духа слаб до сдържан северен, в източните региони - североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 28° и 33°.

Следобедни краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има на обособени места и по Черноморието. Максималните температури ще бъдат сред 29 и 31 градуса. Ще духа сдържан север-североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 26°-27°.

В планините ще бъде прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Валежи и гръмотевици ще има основно в Рило-Родопската област. Максималните температури едва ще се покачат и в курортите ще са от 17 до 27 градуса.

Времето в Европа . В по-голямата част от континента и на следващия ден ще бъде слънчево. Дъжд и гръмотевици се чакат в западната половина от Пиренеите, тук-там в Централна Европа, на Апенините, както и за следващ ден в доста региони на Балканите .

У нас в събота ще превалява основно в източните и югозападните региони от страната, а в неделя – в планинските региони от Югозападна България. В началото на новата седмица още веднъж на доста места ще има условия за следобедни превалявания и гръмотевици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР