През почивните дни от юг-югозапад ще продължи да се пренася

...
През почивните дни от юг-югозапад ще продължи да се пренася
Коментари Харесай

Ето кога ще има сняг

През почивните дни от юг-югозапад ще продължи да се придвижва топъл въздух и температурите ще се покачат още - тук-там в Източна България и северно от планините, където вятърът ще е сдържан и мощен, дневните ще надвишават 15°.

Облачността ще бъде по-често забележителна. В събота вероятността за превалявания е дребна, през нощта против неделя основно в Южна и Източна България ще има превалявания от дъжд. В неделя за малко преваляванията ще спрат, а вятърът краткотрайно ще отслабне, само че до вечерта още веднъж ще се усили, изключително в източната половина от страната, а от запад ще завали дъжд.

В понеделник ще бъде прохладно и към момента със относително високи температури; тук-там ще превали дъжд. След обяд и през нощта против вторник през страната ще премине добре изразен атмосферен фронт, с който се чака внезапно захлаждане. Вятърът бързо ще се обърне от северозапад, в множеството региони ще е сдържан.

В Западна България има нараснала възможност дъждът да минава в сняг. Във вторник ще бъде прохладно и студено. Валежите ще спрат, по-късно денем от запад и облачността ще стартира да се раздира. В сряда ще е без превалявания, с раздрана облачност. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще бъде сдържан и мощен. Сутринта ще е студено, денем ще стартира покачване на температурите. В четвъртък от северозапад отново ще завали дъжд, а по-късно денем, с превръщане напразно, ще стартира да нахлува леден въздух. Прогнозата е на Национален институт по метеорология и хидрология.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР