През първото тримесечие на тази година в Акушеро-гинекологичното отделение на

...
През първото тримесечие на тази година в Акушеро-гинекологичното отделение на
Коментари Харесай

34 бебета са проплакали през първото тримесечие в МБАЛ Мездра

През първото тримесечие на тази година в Акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ- Мездра са се родили 34 бебета. Запазва се традицията младенците от мощния пол да са водещи - 20 момчета, а девойките - 14, заяви за Media News основната акушерка Елена Шифелбайн.
Шест от новородените са от железничарския град, 4 - Враца, 3 - Роман, 2 - Долна Кремена. Останалите новородени са от Кунино, Борован, Манастирище, Ослен Криводол и други обитаеми места в община Мездра.
Припомняме, че първото бебе за годината се появи на бял свят на 2 януари. Малкият Мартин е първородната рожба на семейство от Враца.
Под всеотдайните грижи на екипа от акушер-гинеколози, акушерки и санитарки през предходната година в Акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ - Мездра са се родили 152 деца, което е с 45 по-рано от миналата, когато са се родили общо 197 бебета. Статистиката демонстрира, че най-вече регистрирани новородени са били през 2012-та година - 292, при междинен потенциал на отделението от 260 раждания.
Относно защитните средства, в изключителното състояние, в което се намира страната ни, от отделението споделиха, че разполагат единствено с маски. В отделението се съблюдава строга дезинфекционна дисциплинираност, освен в интервала на изключително състояние. Целият екип на родилното поделение в мездренската болница непрестанно демонстрира висок професионализъм в осъществяването на виновната си работа, защото всеки един от тях знае, че те са тези, които оказват помощ и дават живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР