През първия си сезон в професионалния автомобилен спорт, варненският клуб

...
През първия си сезон в професионалния автомобилен спорт, варненският клуб
Коментари Харесай

Флат-Аут - автомобилните вицешампиони на затворен маршрут за 2017

През първия си сезон в професионалния авто спорт, варненският клуб " ФЛАТ-АУТ " (Flat-Out Motorsports club) си извоюва втората позиция в годишното класиране при тимовете. Това стана ясно през миналия уикенд на пистата край Серес (Serres Racing Circuit), където се организира последното съревнование от Националния шампионат по затворен маршрут и писта 2017 година на Българска федерация по авто спорт.


Въпреки огромното разстояние от Варна до Серес, клубът бе показан от двама водачи – Ясен Обретенов /BMW E30/ и Петър Обретенов /Citroen Saxo/. С присъединяване си в този финален кръг от шампионата, състезателите на АСК " ФЛАТ-АУТ " почетоха напъните на уредника на мероприятието – Семеен кодекс " ДИАМО ", и изпробваха лимита на своите благоприятни условия, като премериха сили с изключение на с българските си сътрудници, по този начин и с водачи от Гърция и Македония, на професионално квалифицираната писта Serres Racing Circuit. Трасето дава отговор на условията за осъществяване на надпревари от Formula 3, като с дължината си от 3 186 метра и широчина от 12-15 метра, това е най-голямото оборудване от подобен вид на Балканите.

С присъединяване си в Гърция, Петър Обретенов затвърди вицешампионската купа в годишното класиране за клас RC4, серия " Спорт ". Той се наложи над останалите водачи в класа и завоюва първото място с преднина от 18 секунди пред първенеца за 2017 година в RC4 – Филип Игов /Peugeot 106/.



Ясен Обретенов /BMW E30/ приключи на трето място в клас HC2 и на пето място в серия Макси, с което си обезпечи шампионската купа в класа и бронз в генералното класиране за серията, нареждайки се до Константин Маршавелов /KA-2 Рейсинг, Mitsubishi Lancer Evo X/ и Пламен Камбуров /Автотранс Рейсинг Тийм, Mitsubishi Lancer Evo IX/. Съотборникът му – Николай Георгиев /BMW M3/, който не взе участие в последния кръг, се подрежда незабавно след него – на втора позиция в клас HC2, и на четвърто място в серия Макси.



В годишното класиране при тимовете АСК " ФЛАТ-АУТ " /Flat-Out Motorsports club/ се подрежда на второ място, след първенците от Пловдив – " КА-2 Рейсинг " и с 16 т. пред бургаския АСК " Елена Тийм ".

С това завърши един извънредно мощен сезон за представителите на АСК " ФЛАТ-АУТ ", които взеха присъединяване в разнообразни шампионати – Рали, Затворен маршрут и писта, Планинско нанагорнище, Драг, и справедливо бяха наградени със съответните оценки. Съвсем скоро стартира и подготовката за сезон 2018, като проектите са за присъединяване допълнително надпревари и привличане на нови водачи в тима.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР