През първата седмица на март, когато заведенията отвориха, имахме най-големият

...
През първата седмица на март, когато заведенията отвориха, имахме най-големият
Коментари Харесай

Адриан Николов: За много от предприятията вече не е необичайно да работят в условия на локдаун

През първата седмица на март, когато заведенията отвориха, имахме най-големият напор на новорегистрирани работещи през бюрата по труда за целия спешен интервал до момента . Това сподели пред БНР икономистът Адриан Николов от Института за пазарна стопанска система.
За доста от предприятията това да работят в условия на локдаун към този момент не е извънредно, означи Николов в предаването „ Преди всички “.

За огромните преработващи предприятия, за цялата ни промишленост въвеждането на нов локдаун или не е без всякакво значение . Това беше проблем първия път, когато имаше огромна неустановеност, затваряне на граници, неустановеност в пратките и така нататък Тук приказваме най-много за бизнес, обвързван с хотели и заведения за хранене, с културния бранш, спортния. Особено ресторантьорският бизнес се усети малко по-освободен при започване на месеца, нае хора, потеглиха поръчки, цялата верига с доставките потегли, а в този момент още веднъж се постанова да прекратят работа случайно и ненадейно. “

Според Николов огромният проблем идва от това, че немалка част от стопанската система е принудена да работи в условия на доста огромна неустановеност по кое време още веднъж ще се наложи административно да бъде затворена .

Адриан Николов изрази песимизъм, че новите ограничаващи ограничения ще останат единствено за 10 дни.

Прехвърлянето на топката сред централната и локалната власт по отношение на това кой да бъде водещ в налагането на ограниченията основава спомагателна неустановеност за бизнеса, счита той.

В подтекста на Европейския съюз ние продължаваме да сме с едни от най-хубавите бюджетни индикатори на фона на огромни страни като Франция, Испания и Италия , уточни още анализаторът.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР