През първата половина на годината китайските туристи в чужбина са

...
През първата половина на годината китайските туристи в чужбина са
Коментари Харесай

Китайските туристи са похарчили 128 млрд. долара в чужбина за първото полугодие

През първата половина на годината китайските туристи в чужбина са похарчили 127,5 милиарда $, се споделя в отчет на Държавната работа за валутна замяна, оповестява " Радио Китай ".

Най-голям % от средствата са отишли в други азиатски страни – 54%, на второ място се подреждат Северна и Южна Америка с 24%, а трета е Европа с 13%.

Със усилване на комерсиалните и капиталови връзки сред страните в обсега на самодейността „ Един пояс, веднъж ", се следи наклонност към усилване разноските на китайските туристи в тях, показва още отчетът – те са били 14,9 милиарда за горепосочения интервал.

Най-популярният способ за разплащане остават банковите карти, а главният съставен елемент на разноските – извършването на покупки, чийто размер е същия както за същия интервал на 2018 година

Според Световната организацията за туризъм към Организация на обединените нации броят на пътуващите за туризъм в световен проект ще надвиши 1,8 милиарда до 2030 година Китай се преглежда като най-бързо развиващият се пазар и ще играе основна роля за целия бранш.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР