През октомври в Северна България растат бананови дървета и дори

...
През октомври в Северна България растат бананови дървета и дори
Коментари Харесай

Банани вързаха у нас през октомври

През октомври в Северна България порастват бананови дървета и даже имат вързали плодове в короните си. Това заяви " Монитор " в добруджанския град Тервел.

Изненадващата за нашите ширини находка може да се види в дузина дворове, множеството в центъра на града. Местните изясняват интереса си към растението, поради несъзнателно зародилата се конкуренция по зарзаватчийство сред стопаните.

Когато дневните температури паднат под 5 градуса, орязват се ниско банановите растения, почти както се прави с розовите шубраци. Послесе затрупват, само че не с пръст, а с дървени трици и се завиват с найлони. Така изкарват до пролетта.

Дори и да измръзне надземната част на растението, то кореновата му система остава жива и през пролетта всичко още веднъж потегля нагоре, описват локалните.

Смята се, че родината им е Малайският архипелаг. Палеоложки доказателства от Папуа - Нова Гвинея демонстрират, че банани са се култивирали от към 5000 година пр.н.е. Бананите са разказани от древногръцкия мъдрец и създател на ботаниката Теофраст в интервала към 400 година прочие н. е

.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР