През октомври миналата година в Националната агенция за приходите бе

...
През октомври миналата година в Националната агенция за приходите бе
Коментари Харесай

Как Галя Димитрова от НАП успя да укрие ДДС-то

През октомври предходната година в Националната организация за приходите бе изпратено заявление за достъп до социална информация, с което се желае даването на данни от безспорен публичен интерес. Основният въпрос до Национална агенция за приходите е на каква стойност са несъбраните и отписани налози и осигуровки.

Национална агенция за приходите е питана Данък добавена стойност на каква стойност са погасен по отминалост, какъв брой от дължимия налог е преценен като несъбираем. Кое е най-голямото единично несъбрано взимане по Данък добавена стойност? На каква стойност са несъбраните други налози от физическите и юридическите лица към октомври 2020 година?

Питането е изпратено до Национална агенция за приходите от Мediapool и неговата цел е обществото да получи цялостна и справедлива картина за събираемостта на налозите, а не да се разчита на бланкетни заявления. Към оня миг предстояха избори, само че предизборната акция още не бе почнала, а обществото има право да получава информация и отвън света на джипката.

Оказа се, че това не е тъкмо по този начин

На 14 май т.г. някогашният финансов министър Кирил Ананиев отбрани одеве уволнената шефка на Национална агенция за приходите Галя Димитрова, че била нараснала двойно събираемостта на налозите. Когато това трябваше да се ревизира обективно, Галя Димитрова избра да прикрие информацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР