През нощта застудяването ще продължи, над по-голямата част от страната

...
През нощта застудяването ще продължи, над по-голямата част от страната
Коментари Харесай

Какво време ни очаква в началото на седмицата

През нощта захлаждането ще продължи, над по-голямата част от страната облачността ще бъде забележителна и на обособени места - основно в Югоизточна България, към момента ще има валежи от дъжд, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат сред минус 2 и 3 градуса, в североизточните региони малко по-ниски, в София - към минус 2 градуса, 
В понеделник преди обяд ще има забележителна облачност, която ще стартира да се раздира и понижава, а по-късно денем - до слънчево над доста региони. Значителна ще се задържи облачността над Западна България. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България - сдържан от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 1 и 6 градуса, в крайните югозападни региони до 9, в София към 2 градуса.
Над Черноморието облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа сдържан до мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 3 и 7 градуса. Температурата на морската вода ще е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
В планините облачността също ще се раздра и над доста региони ще намалее. Преди обяд на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до сдържан североизточен, по най-високите ни върхове сдържан до мощен северозападен вятър. Студено време с оптималната температура на 1200 метра към 0, на 2000 метра - към минус 3 градуса. Във вторник и сряда заран ще е студено, с минимални температури най-вече сред минус 6 и минус 1 градуса, в Дунавската низина и източните региони ще има ниска облачност или мъгла. Около и след обяд облачността ще се раздира и ще понижава до най-вече слънчево време. Вятърът ще отслабне и ще смени посоката си от изток-югоизток, в югозападната част от страната краткотрайно ще стихва. Максималните температури ще се покачват и в сряда ще са сред 3 и 8 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР