През нощта времето в Източна България ще е предимно ясно.

...
През нощта времето в Източна България ще е предимно ясно.
Коментари Харесай

Ето какво време ни очаква до края на седмицата

През нощта времето в Източна България ще е най-вече ясно. Над западната половина от страната ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там в югозападните региони краткотрайни превалявания. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.
На изток ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и ще остане без основна смяна.
Утре над Западна България облачността ще е забележителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На доста места там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Има условия и за градушки. В източните региони ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 26° и 31°, в София - към 25°.
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Вятърът последователно ще отслабва, ще е до сдържан и ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е променлива, над масивите от Западна България – по-често забележителна, след обяд – купесто-дъждовна и ще има превалявания от дъжд, на доста места и гръмотевици. Ще духа до сдържан североизточен, в Западна България – югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 21°, на 2000 метра - към 14°.
През почивните дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, а в обособени региони за малко ще са интензивни. Вятърът ще е слаб, в по-голямата част от страната краткотрайно и ще стихва, в събота ще е от север-североизток, в неделя и понеделник - от запад. Температурите и в Източна България ще се намалят, в Западна ще са без основна смяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР