През нощта облачността над по-голямата част от страната ще е

...
През нощта облачността над по-голямата част от страната ще е
Коментари Харесай

Прогноза за времето

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще е забележителна, само че единствено на обособени места в планинските и източните региони ще превали слаб сняг, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен северен вятър. 

Минималните температури ще се намалят още и ще са най-вече сред минус 10° и минус 5°, в София - към минус 9°, на обособени места във високите полета на Западна България, където ще има по-съществени разкъсвания на облачността - до минус 12° - минус 13°. 

Атмосферното налягане е доста по-високо от междинното за месеца - ще продължи да се покачва.

Утре облачността над повече места в Западна и Централна България ще понижава, краткотрайно и до най-вече слънчево. В източните региони ще остане най-вече облачно, само че съвсем без превалявания. Вятърът ще е до сдържан, от север-северозапад, в Източна България - краткотрайно мощен от север. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са сред минус 3° и 2°, в София - към минус 2°.

По Черноморието ще бъде прохладно с сдържан и мощен северен вятър. Ще бъде най-вече облачно и на обособени места ще превали слаб сняг. Максималните температури ще са 0°-2°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Над планините облачността ще бъде раздрана, най-вече забележителна. До сутринта на обособени места ще превали слаб сняг. След обяд над масивите в Западна и Централна България ще има по-съществени понижения на облачността, краткотрайно и до слънчево. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 8°, на 2000 метра - към минус 15°.

В сряда от североизток облачността ще се усили и тук-там в Североизточна и Централна Северна България ще превали слаб сняг. В Източна България ще остане прохладно, с сдържан до мощен вятър от север-североизток. Температурите ще останат съвсем без смяна. 

В четвъртък от запад на изток облачността ще намалее, до вечерта над по-голямата част от страната - до изясняване. В Източна България вятърът ще отслабне до сдържан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР