През нощта над цялата страна облачността ще се увеличи и

...
През нощта над цялата страна облачността ще се увеличи и
Коментари Харесай

До 22 градуса в петък

През нощта над цялата страна облачността ще се усили и тук-там в Западна България ще превали временен дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология ( Национален институт по метеорология и хидрология ). Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за месеца. Минималните температури ще бъдат сред 2° и 7°, в София - към 3°.

Утре от запад облачността  време нно ще се раздра и намалее, само че преди обяд над източната половина от страната ще е забележителна и тук-там към момента ще превалява дъжд. Ще духа до сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - и  време нно мощен вятър от запад-северозапад. Затоплянето ще продължи и преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 17° и 22°, в София - към 18°. През нощта против събота от запад ще стартира ново заоблачаване.

Над Черноморието, през по-голямата част от деня, облачността ще е забележителна и тук-там ще превали временен дъжд. Привечер от запад облачността  време нно ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан и  време нно мощен вятър от запад-северозапад. Максимални температури: 10°-14°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна. Преди обяд тук-там, основно в масивите от Централна и Източна България ще има краткотрайни превалявания. Ще духа мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 3°.

През почивните дни ще остане топло, с оптимални температури към 20°. Облачността ще е променлива и тук-там, повече в събота след обяд и през нощта против неделя, ще има краткотрайни превалявания от дъжд, допустимо е и да прегърми. Вятърът ще е от западната четвърт, по-често сдържан.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР