През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно

...
През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно
Коментари Харесай

Прогноза за времето

През нощта над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Значителна ще е облачността над югозападните региони и там на обособени места ще продължи да превалява дъжд. Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за юни.

Утре над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици, на обособени места ще са обилни по количество. Над останалата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°, в София към 26°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури - сред 25° и 27°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Над останалите региони ще е най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността.  Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, преди обяд по билата от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 18°, на 2000 метра - към 11°, съобщи Българска телеграфна агенция.

 И в неделя в Източна България ще бъде най-вече слънчево. Над Западна и Централна ще се развива купеста, в следобедните часове и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, има и условия за градушки. Повишена е вероятността за обилни местни превалявания в западните региони. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до сдържан от североизток. 

В по-голямата част от страната дневните температури ще доближават, в обособени региони и ще надвишават 30°.

В началото на идната седмица през страната ще премине леден атмосферен фронт. В понеделник на доста места, основно в северозападната половина от страната, ще има превалявания с гръмотевични стихии и градушки. По-висока възможност за обилни количества и интензивни феномени има в Западна и Централна България, както и в обособени североизточни региони. Вятърът краткотрайно ще е от северозапад, температурите ще се намалят с 4-5 градуса. Най-малка е вероятността за превалявания в Югоизточна България, където ще бъде и с най-високите температури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР