През нощта на места в югоизточната половина от страната ще

...
През нощта на места в югоизточната половина от страната ще
Коментари Харесай

Вижте какво време ни очаква до края на седмицата

През нощта тук-там в югоизточната половина от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевична активност, а над северозападната – облачността ще се раздра и тук-там ще намалее.
Вятърът и в източните региони ще се ориентира от северозапад, ще е до сдържан, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, в София към 6°.
Утре в цялата страна вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е до сдържан и с него ще продължи да прониква студен въздух. Преди обяд над по-голямата част от страната ще има обилни разкъсвания и понижения на облачността, само че в следобедните часове облачността, купеста и купестодъждовна, ще е забележителна. На места, основно в Рило-Родопската област, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат сред 16° и 21°, в София към 17°. Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за април и още малко ще се увеличи, предава Българска телеграфна агенция.
Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. В утринните часове към момента на обособени места по северното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток.
Максимални температури на въздуха: 16°-18°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е най-вече забележителна. На места, основно в Рило-Родопската област ще има валежи, в обособени региони с гръмотевици. Ще духа до сдържан североизточен, по билата - западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 11°, на 2000 метра -около 4°.
В събота и неделя ще бъде относително хладно за интервала, с раздрана облачност. На места ще има и краткотрайни превалявания, в множеството региони - слаби, само че в Югозападна България, където в следобедните часове ще се развива купеста облачност, е допустимо краткотрайно да са и по-интензивни. Вятърът ще е най-вече сдържан, от изток, в събота към момента в източната половина от страната - от североизток. В събота минималните температури ще са сред 7° и 12°, в неделя с 2°-3° по-ниски; преобладаващите оптимални ще са сред 16° и 21°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР