През нощта беше предимно ясно и почти тихо. Днес по-значителни

...
През нощта беше предимно ясно и почти тихо. Днес по-значителни
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 16 октомври

През нощта беше най-вече ясно и съвсем безшумно. Днес по-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над южните региони. Минималните температури ще бъдат най-вече сред 4° и 9°. Сутринта тук-там в низините и към водните басейни ще има условия за формиране на мъгла или ниска слоеста облачност.
През деня ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан североизточен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 20° и 25°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за октомври. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Мартин Славчев.
Над Черноморието ще доминира слънчево време с по-значителни краткотрайни нараствания на облачността над южното крайбрежие, без превалявания. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 20°-23°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – до мощен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 16°, на 2000 метра – към 9°.
В сряда от изток облачността ще се усилва, по-късно след обяд тук-там в Югоизточна България, а през нощта против четвъртък на повече места в източната половина от страната, ще превали. Вятърът ще остане от изток-североизток. Дневните температури ще са най-вече сред 20° и 25°, а минималните – сред 6° и 11°. В четвъртък и петък по-често ще доминира облачно време. През първия ден преваляванията ще са на повече места в страната, по-съществени в източните и планинските региони, а в петък - единствено на обособени места. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а минималните – по-високи. Ще е съвсем безшумно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР