През ноември 2020 г. стопанската конюнктура в страната се оценява

...
През ноември 2020 г. стопанската конюнктура в страната се оценява
Коментари Харесай

НСИ: Показателят за бизнес климат спада с 4,1 пункта

През ноември 2020 година стопанската обстановка в страната се прави оценка като неподходяща. Общият индикатор на понижава с 4.1 пункта по отношение на равнището си от октомври, като намаляване на индикатора е записано в строителството и търговията на дребно, оповестяват от (НСИ).
Промишленост. Съставният индикатор „ бизнес климат в индустрията “. Анкетата регистрира леко понижение на актуалната индустриална интензивност, като и упованията на промишлените бизнесмени за активността през идващите три месеца са по-умерени.
Най-сериозното усложнение за бизнеса остава несигурната икономическа среда, следвана от незадоволителното търсене от страната, факторът „ други “ и незадоволителното търсене от чужбина.
 Румен Радев: Икономиката е все по-голям пленник на демографията Румен Радев: Икономиката е все по-голям пленник на демографията
Икономиката е все по-голям пленник на демографията и това е главен проблем, на който би трябвало да търсим решение. Това съобщи държавният...
Относно продажните цени мениджърите плануват те да останат без смяна през идващите три месеца.
Строителство. През ноември съставният индикатор „ “ спада с 9.9 пункта вследствие на влошените оценки и упования на строителните бизнесмени за бизнес положението на предприятията. Според тях получените нови поръчки през последния месец понижават, като и прогнозите им за активността през идващите три месеца са по-неблагоприятни.
Несигурната икономическа среда продължава да е главният проблем за активността в бранша, следвана от дефицита на работна мощ. Регистрирано е и повишаване на отрицателното влияние на фактора „ други “, който измества на четвърто място усложненията, свързани с конкуренцията в сектора.
По отношение на продажните цени в бранша строителните бизнесмени чакат те да запазят своето ниво през идващите три месеца.
Търговия на дребно. Съставният индикатор „ бизнес климат в “ се намалява с 9.9 пункта, което се дължи на по-резервираните оценки и упования на търговците на дребно за бизнес положението на предприятията. Песимистични са и прогнозите им за размера на продажбите и поръчките към доставчиците през идващите три месеца.
 Министъра на стопанската система регистрира усъвършенстване на бизнес климата Министъра на стопанската система регистрира усъвършенстване на бизнес климата
Бизнес климатът в страната се усъвършенства, като през март 2018 година общият индикатор се покачва с 0.7 процентни пункта по отношение на февруари 2...
Основната спънка за развиването на бизнеса остава несигурната икономическа среда. На второ и трето място са незадоволителното търсене и конкуренцията в сектора.
Относно продажните цени по-голяма част от търговците плануват те да останат без смяна през идващите три месеца.
Услуги. През ноември съставният индикатор „ бизнес климат в “ резервира равнището си от октомври. Прогнозите на мениджърите за развиването на бизнеса в бранша през идващите шест месеца се утежняват, като и упованията им във връзка с търсенето на услуги през идващите три месеца са песимистични.
Несигурната икономическа среда, конкуренцията в сектора, незадоволителното търсене и факторът „ други “ не престават да са главните фактори, ограничаващи активността, като през последния месец се следи повишаване на негативното въздействие на първите два фактора.
По отношение на продажните цени в бранша на услугите преобладаващите упования на мениджърите са те да запазят своето ниво през идващите три месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР