През настроения на съгласие и несъгласие с председателя на Върховния

...
През настроения на съгласие и несъгласие с председателя на Върховния
Коментари Харесай

Главният прокурор и председателят на ВКС в спор и с допирни точки за случайното разпределение на дела

През настроения на единодушие и противоречие с ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) мина основният прокурор Иван Гешев по тематиката със сигурността на системата за инцидентно систематизиране на каузи, излиза наяве от материал на " 24 часа " по тематиката.
Гешев е склонен с Лозан Панов и арбитър Атанаска Дишева, поради която се стигна до скандал при избора му за обвинител номер едно, че одитният отчет на системата следва да бъде оповестен. Това обаче било решение на наблюдаващия прокурор. Освен това, по мнение на основния прокурор, отчетът би трябвало да бъде оповестен с избрани редакции, тъй като другояче " всеки възпитаник " можело да влезе в системата, в случай че го прочете.
Главният прокурор добави, че няма отговор на въпроса за какво Лозан Панов не е изискал одит на системата, която е внедрена на мрачно, по негово мнение. Гешев заяви още, че през вчерашния ден е получил сигнал от експертите, които създават новата единна система на съдилищата, че Павел Андреев, който е систематичен админ на Върховен касационен съд, е дал достъп до нея на " Смарт Системс 2010 ". Това е компанията, която е създала централизираната система през 2015 година
Оказа се, че Павел Андреев е добре прочут и на правосъдния министър Данаил Кирилов, който през юли 2019 година участва в Върховен касационен съд на инцидентно систематизиране на каузи с комерсиалната гилдия. " Който отиде дам - отново ще се срещне с лицето Андреев и ще бъде уязвен ", сподели Кирилов. След него основният прокурор, още веднъж взе думата и сподели, че си отдръпва въпроса по отношение на Павел Андреев, само че пък остава вторият проблем. А точно - какво се е случило тези 5 години и дали тази система е била конфигурирана под напън от един министър на правораздаването, който се е казвал Христо Иванов.
" Главният прокурор може да ме попита за какво не съм дал своя вот за него ", отговори Панов.
Припомняме, че според показаните от прокуратурата изводи за одита всеки с електронен автограф е можел да влезе в системата.
Заседанието на Пленума се организира посредством видеоконферентна връзка. Под закрити врата се схваща да се изключат мониторите и да не се предава онлайн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР