През настоящата година станахме свидетели на прецедент в тениса, след

...
През настоящата година станахме свидетели на прецедент в тениса, след
Коментари Харесай

АТР наложи солена глоба на Британската тенис федерация и заплаши с изключване

През актуалната година станахме очевидци на казус в тениса, откакто АТР взе решение да не бъдат присъждани точки на участниците в Откритото състезание на Англия в отговор на решението на Британската тенис федерация да лиши от право на присъединяване тенисистите от съветски и белоруски генезис поради войната в Украйна. Днес стана ясно обаче, че АТР са наложили санкция в размер на 1 милион $ на Британската тенис федерация (LTA), като в същото време са заплашили, че федерацията ще бъде изключена от АТР, ако и през 2023-та бъде взето същото решение във връзка с присъединяване на руснаци и белоруси.

" Чрез своето решение ATP сподели нулево ценене на невероятните условия, подбудени от съветската инвазия в Украйна, както и на отговора на интернационалната спортна общественост и държавното управление на Англия ", гласи изказването на LTA. " ATP определя случилото се като на нарушение на техните правила, което е симптом за изненадваща липса на съпричастност към събитията в Украйна, както и цялостна липса на схващане по отношение на обстановката, пред която е изправена Британската тенис федерация ".

В известието на LTA се оповестява още, че наложените финансови наказания ще попречат на провеждането на няколко Чаланджър съревнования, които федерацията е възнамерявала да бъдат проведени през идния сезон в интерес на по-нискоранкираните състезатели. От своя страна, АТР оповестиха, че парите от санкцията ще бъдат дарени за филантропични помощи на Украйна.

Britain`s LTA has been fined $1million by the ATP for its ban on Russian and Belarusian players. The LTA said it is considering its response to the latest sanction and accused the ATP of a " lack of empathy " over the situation in Ukraine.
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР