През миналата седмица Goldman Sachs излезе с прогноза, според която

...
През миналата седмица Goldman Sachs излезе с прогноза, според която
Коментари Харесай

Goldman Sachs: Коронавирусът ще изтрие 2% от глобалния растеж през първото тримесечие

През предходната седмица Goldman Sachs излезе с прогноза, съгласно която коронавирусът ще намали растежа на китайската стопанска система с 1,6% на годишна основа или с 6,4% на тримесечна през интервала януари-март, напомни Zero Hedge. Ако прогнозата се окаже вярна, през първото тримесечие брутният вътрешен артикул на страната ще нарасне с под 5%.

Според банката резултатите от епидемията ще спрат да се усещат през второто тримесечие, когато спадът от първото ще бъде обезщетен. А съгласно най-новата предварителна прогноза на банката, епидемията ще намали непосредствено световния напредък с 1% през първото тримесечие, а косвените резултати от нея ще смъкнат още 1% от него до общ спад на международно ниво от 2%.

Разликата по отношение на 2003 година, когато Азия беше наранена от зараза от вируса SARS, включват още по-сериозното присъединяване на Китай в световните вериги на доставките и ролята на страната като експортьор и вносител на разнообразни артикули. Някои от страните в района имат извънредно огромна експозиция към Китай, в това число Южна Корея, Тайланд и Тайван.

От Goldman Sachs обаче показват, че отрицателните резултати ще са лимитирани единствено до първото тримесечие, тъй като " нападателният отговор от страна на управляващите в Китай и на други места по света ще намали доста броя на новите болни към края му. " Прогнозата на банката е, че през идващите тримесечия икономическата интензивност ще се възстановява и растежът ще премине през положителни резултати от 1,5% и 0,5% през второто и третото тримесечие. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР