През миналата година контузия прекрати участието на Серина Уилямс на

...
През миналата година контузия прекрати участието на Серина Уилямс на
Коментари Харесай

Горчиво завръщане за Уилямс: Световната №115 я изхвърли от Уимбълдън след трилър!

През предходната година травма приключи присъединяване на Серина Уилямс на Уимбълдън още в първия кръг, след което последва интервал от близо една година, в който именитата американка не бе стъпвала на корта. Мнозина бяха скептични по отношение на това дали в миналото още веднъж ще забележим в игра носителката на 23 трофеи от Големия шлем, само че по-малката от сестрите Уилямс реши да изненада с решението си да одобри " уайлдкард " за тазгодишното издание на Откритото състезание на Англия.

На пръв взор жребият бе благоразположен към американката, противопоставяйки я на международната №115 Хармони Тан, само че през днешния ден французойката показва впечатляващо наличие на духа и вгорчи завръщането на някогашната №1. Двете състезателки изповядваха изцяло друг жанр на игра, само че в последна сметка прецизността надви над силата и Тан се поздрави с крайната победа след яростна тричасова борба, приключила със 7:5 1:6 7:6(7), като идващото затруднение пред нея се споделя Сара Сорибес Тормо.

От самото начало на дуела седемкратната шампионка в шампионата залагаше на типичните за себе си мощни удари от главната линия, които обаче не всеки път намираха очертанията на корта и отваряха голям брой благоприятни условия за пробив пред французойката. Тан успяваше по отличен метод да всмуква мощта на съперничката си и с помощта на извънредно прецизното ориентиране на топката осъществя късен брейк в единадесетия гейм, който се оказа решителен за изхода на частта в нейна изгода.

Началото на втория сет беше белязано от 20-минутно подаване на френската представителка, която съумя да отрази шест брейкбола в този колосален гейм, само че в последна сметка Уилямс се оказа по-стабилната от двете и реализира пробив. Веднага по-късно американката бе напът да пропилее задатъка си, защото в ответното си подаване бе изправена пред четири рискове от мигновен рибрейк, само че още веднъж показва изумителна устойчивост и се пребори и за този гейм - 3:0. Случилото се даде своето отражение върху дейностите на Тан, която към този момент не бе толкоз уверена и напълно скоро инкасира нов пробив, който напълно предреши изиграването на трети сет.

Решителната част се трансформира в гвоздея на мача, защото в нея станахме очевидци на тенис от най-висока класа и оспорвана борба за всяка една точка. След като си размениха по един пробив при започване на сета, в деветия гейм Уилямс увеличи интензитета в играта си и реализирайки късен пробив, си обезпечи опция да сервира за крайния триумф. Тан обаче надалеч не бе споделила последната си дума и след следващата си серия от удари с лазерно ориентиране съумя да се завърне в борбата, възстановявайки паритета за 5:5.

В идващото подаване на противничката си международната №115 доближи до мачбол, но точно в този миг на помощ на именитата американка пристигна нейният начален удар и напълно скоро заплахата бе отстранена. Така се стигна до съдбоносен дълъг тайбрек, който бе и най-логичният свършек на този толкоз оспорван конфликт. В него самодейността първоначално още веднъж бе на страната на 40-годишната състезателка, която поведе с 4:0, само че ответната реакция от французойката не закъсня и Тан съумя да завоюва идващите 5 точки и да наклони везните в своя изгода. Французойката продължаваше да миксира чудесно ударите си, което ѝ разреши да направи нов минипробив за 8:6 точки, с помощта на който след няколко минути можеше да ликува с най-значимата победа в кариерата си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР