През миналата година Барбора Крейчикова направи фурор на Откритото първенство

...
През миналата година Барбора Крейчикова направи фурор на Откритото първенство
Коментари Харесай

За малко над час игра: Шампионка от Шлема преклони глава пред световната №63 в Хамбург

През предходната година Барбора Крейчикова направи възторг на Откритото състезание на Франция, откакто завоюва трофея както на сингъл, по този начин и на двойки, само че през този сезон ѝ се наложи да отсъства от корта в продължение на три месеца поради травма. Това се отразява на резултатите ѝ след завръщането, като през днешния ден тя инкасира ново проваляне от Анастасия Потапова в четвъртфиналите на WTA конкуренцията в Хамбург. Рускинята се нуждаеше от единствено 72 минути игра, с цел да преодолее съпротивата на миналогодишната шампионка от Ролан Гарос с 6:1 6:3 и да откри място във финалната четворка, където я чака конфликт с топ поставената Анет Контавейт.

Срещата започва с размяната на пробиви, след което обаче международната №63 наложи превъзходството си, като непрестанно търсеше нападателни продължения и печелившите удари от нейната ракета изобилстваха. Бившата №2 в света не успяваше да противодейства на чудесно построените офанзиви на съперничката си, което в композиция с извънредно слабото ѝ показване от сервис линията докара до серия от 5 следващи гейма и преимущество в обособените елементи за Потапова.

Поредицата на рускинята продължи и във втория сет, където поведе с ранен задатък от пробив и 2:0. Впоследствие чехкинята подсети за себе си и изравни резултата, само че това по никакъв метод не тормози 63-ата в света, която не изпусна самодейността и в осмия гейм осъществя брейк, оказал се съдбоносен за изхода на целия дуел.

What a win! Anastasia Potapova, bold with her returns and aggressive game, beats former Roland Garros champion Barbora Krejcikova 6-1, 6-3 at the Hamburg European Open!

For the first time in her career she will crack the Top 60, davai!

[
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР