През месец декември и особено около Коледа домакинствата потребяват по-голямо

...
През месец декември и особено около Коледа домакинствата потребяват по-голямо
Коментари Харесай

4 съвета за пестене на ток по празниците

През месец декември и изключително към Коледа семействата използват по-голямо количество електрическа енергия. Можем ли обаче по някакъв метод да облекчим сметките си?

От електроразпределителното сдружение EVN дават няколко съвета по какъв начин да стане това даже когато отсъстваме от вкъщи.

- Изключете всички електроуреди, които не е належащо да работят във Ваше неявяване. Важно е да се знае, че уреди като ледник или фризер, които не постоянно е уместно да се изключват, ще продължат да употребяват електрическа енергия.

- Изключете от щепсела уреди като тв приемник, аудио-уредба и екран, тъй като и в режим на stand-by те ще продължат да употребяват електрическа енергия.

- Уверете се, че външни хора нямат достъп до електрически контакти, които са част от ел.инсталацията на Вашия парцел.

- Запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си.

Регистрираните по-ниски температури и по-трайно захлаждане от началото на декември са причина за по-висока консумация на електрическа енергия от семействата по отношение на ноември. В тази връзка всеки следва да обърне внимание на метода си на ползване, което би дало непосредствено отражение в цената на неговата фактура за електрическа енергия.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР