През месец април тази година, Mercedes доказа, че електрическият EQXX

...
През месец април тази година, Mercedes доказа, че електрическият EQXX
Коментари Харесай

Mercedes подобри собствения си рекорд за най-много изминати километри с електромобил

През месец април тази година, Mercedes потвърди, че електрическият EQXX изминава повече от 1000 километра с едно зареждане с нескончаем тест сред Франция и Германия. По време на него, колата съумя да измине тъкмо 1007 километра със междинен разход от 8.7кВч на 100 километра. Сега немската компания съумя да усъвършенства този връх, като даже се включи на Фестивала на скоростта в Гудууд и направи обиколка на пистата, която също влиза в рекордния пробег.
`Mercedes

Сега от Mercedes изминаха дистанцията сред Щутгарт в Германия и пистата Силвърстоун в Англия, изминавайки 1202 километра с едно зареждане. Пътуването е лишило 14 часа и 30 минути и е включвало тежък трафик покрай Лондон, затворени автомагистрали в Германия и даже спирка в магазин на Mercedes в Англия. От компанията споделят, че по време на пътуването климатикът е работил за повече от 8 часа, което също оказва огромно въздействие върху изчерпаната сила.
`Mercedes

На пистата Силвърстоун, колата направи 11 обиколки и доближи скорост от 140 километра в час, преди батерията ѝ да се изчерпа на път за боксовете. Това значи, че при по-внимателно шофиране, EQXX е кадърен да измине даже повече от 1202 километра. По време на това пътешестване разходът е бил 8.3кВч на 100 километра, а междинната скорост 83км/ч.
`Mercedes

От Mercedes не споделят потенциала на батерията, само че загатват за това, че тя е под 100кВч. Тя е 50% по-малка от тази при EQS и 30% по-лека от нея на размери. Електрическият мотор, който задвижва EQXX генерира 241 конски сили, а слънчеви панели върху покрива зареждат климатичната система и инфотеймънт боорудването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР