През лятото вкусовите предпочитания на хората обикновено се изменят. Всички

...
През лятото вкусовите предпочитания на хората обикновено се изменят. Всички
Коментари Харесай

Когато жегата е наистина жестока, не яжте това

През лятото вкусовите желания на хората нормално се променят. Всички тези пържоли, гювечи и салати с майонеза биват изместени от плодове, зеленчуци, риба и голямо количество течности.

Много е значимо да сортираме деликатно храните, които похапваме в горещините. Задължително е да одобряваме течности, плодове и зеленчуци. В противоположен случай тялото ни би могло да се дехидратира и това да докара до още по-сериозни проблеми със здравето.

Какво в никакъв случай да не ядем в жегата?

Когато на открито температурите минават 30 градуса, започнете да селектирате по-прецизно храните, които поглъщате. Забравете за всички тези бързи закуски. Да, те са пестелив избор, само че пък напълно не са потребни за вас и организма ви. Да не приказваме, че пиците на витрините прекарват часове наред, преди някой да отхапе от тях. Дори е допустимо някои от продуктите върху тях към този момент да не са годни за консумация. Това се отнася най-много за сосовете и месото. Те се скапват доста бързо и по тази причина не е желателно да ги купуваме.

Вместо да си давате парите за дюнери, сандвичи и пици, най-добре си купете с тях плодове и зеленчуци. Богати са на потребни субстанции, от които тялото ни се нуждае. В плодовете се съдържат доста фибри, които ще ни дарят с възприятие за задоволеност и няма да се постанова да изяждаме дузина кифлички или други нездравословни храни, с цел да не усещаме апетит.

Не бива да ядете прекалено много солена храна. Солта в ястието ни кара да пием доста течности. В тялото се задържа непотребна вода и могат да се появят отоци и неразположения. Колкото по-малко сол има в дадена храна, толкоз по-добре за вас и организма ви.

Соковете и алкохолът са идващото, от което да се въздържате. Една плодова напитка не е в положение да утоли жаждата ви, а в противен случай. Ще ви се пие повече вода, поради захарите, които са в състава й. Дори прясно изцедените сокове не са добра опция, защото в тях се съдържа прекомерно доста фруктоза.

Бъдете доста прецизни, до момента в който избирате храните, които да похапвате през лятото. Давайте на тялото си това, от което има потребност. Не му поднасяйте солени храни, червени меса, застояли ястия, сосове, сокове и всевъзможни други произведения, които са наситени със сол и захари.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР