През лятото повечето хора не прибягват към класическата чаша вино.

...
През лятото повечето хора не прибягват към класическата чаша вино.
Коментари Харесай

Как да изберем правилното вино

През лятото множеството хора не прибягват към класическата чаша вино. Това обаче не значи, че пиенето на вино е неразрешено.

 Какъв е срокът на валидност на отвореното вино
Какъв е срокът на валидност на отвореното вино

Особености и детайлности

Ето за какво от Buisness Insider са се допитали до английския търговец на вино Berry Bros. & Rudd, с цел да им дадат няколко съвета при избирането на марка вино.

Препоръките

 Снимка 373341

Според специалиста на Berry Bros. & Rudd, в случай че на етикета на виното има рекомендация с какъв вид ястия се съчетава най-добре, то не би трябвало да избираме това вино. Причината е, че усетът му ще бъде по-неутрален, нещо, което надали търсим, а и няма да ни остави положителни усещания.

Алкохолност

 Снимка 373339

Лично ние не сме привикнали да ревизираме какъв % алкохол съдържа виното, което си купуваме, само че в действителност е добре да го вършим. Защото това ще ни даде информация какъв брой сладко е то.

 Защо виното е по-голямо наслаждение за дамите
Мъжете, дамите и виното

И по какъв начин са ощетени мъжете

Ако търсим бяло вино и процентът на алкохол е невисок, това може да бъде знак, че в него има останала захар, която не е ферментирала. Това значи, че виното ще бъде по-сладко, което не се нрави на всеки усет.

 Чаша за вино, която не се чупи
Чаша за вино, която не се чупи

Край на счупените сервизи с винени чаши и късчета стъкла по пода

Вкусът може да бъде повлиян и от страната, в която е създадено виното. Така шардоне от Франция, евентуално, ще се разграничава от шардоне от Австралия, което също би трябвало да имаме поради.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР