През лятото на тази година ще заработи изцяло електронната тол

...
През лятото на тази година ще заработи изцяло електронната тол
Коментари Харесай

През лятото ще заработи изцяло електронната тол система за камиони

През лятото на тази година ще проработи напълно електронната тол система за тежкотоварни камиони. Това изясни в предаването „ Седмицата “ по Дарик министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.
 
Министърът заяви още, че до 2024 година автомагистрала " Хемус " би трябвало да е напълно подготвена. „ Хемус “ за Северна България е необратим развой. Правителството отпусна 1,350 милиарда лв., с които тази автомагистрала да бъде издигната, като индикативният период за довеждане докрай на цялата автомагистрала е 2024 година ”, добави районният министър.
 
Петя Аврамова изясни още: " 2019-а е годината, в която вкарваме електронната система за платена пътна такса. Понеже през 2018 година са продавани хартиени винетки, които имат период и през 2019 година, тази година системата ще работи на разбъркан режим. Тоест, в случай че вие имате годен книжен винетен стикер и ви спрат контролните органи на Националното тол ръководство, както и Пътна полиция, вие няма да бъдете санкциониран. Системата ще проработи в идеалния си тип 2020 година Снимането и правоприлагането за липса на винетка ще бъде от контролните коли на пътя. Тоест през 2019 година няма да има електронно правоприлагане, няма да получавате за това, че сте сниман на пътя и системата не е записала, че имате електронна винетка, тъй като тя няма по какъв начин да записва, че имате хартиена и по тази причина няма да има правоприлагане по електронен път ".
 
" Правоприлагане има и то ще бъде от колите на тол контрола и Пътна полиция. Част от колите на тол контрола към този момент са на пътя, а в действителност след въвеждането на тол системата тежкотоварният трафик ще бъде наблюдаван електронно и системата ще регистрира съществуването на заплащане. Тоест през лятото ще проработи електронната система единствено за камионите за заплащането на тол таксите ", уточни още министър Аврамова.

Цялото изявление с министър Петя Аврамова
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР